2013 óta először verték meg Kozák Danutát világversenyen 500 m egyesben

2019.06.27. 10:30

A minszki Európa-játékok kajak-kenu versenyeinek első két, csütörtöki döntőjében egy ezüstérmet szereztek a magyarok. Kozák Danuta a kajak egyesek 500 méteres számában lett második az Európa-bajnokságnak megfelelő erejű mezőnyben. Bár egy ezüstérmes helyezést nem kell megmagyarázni, Kozák esetében mégis kijelenthető, hogy tőle Fehéroroszországban is mindenki a megszokott aranyérmet várta ebben a versenyszámban.  

Az ötszörös olimpiai bajnok kajakozó ugyanis nem nagyon szokott kikapni világversenyen 500 egyesben. A legutóbbi két olimpián egyaránt győzött ebben a számban, amelyen háromszoros vb-győztesnek és ötszörös Eb-győztesnek is vallhatja magát.

Kozák Danuta világversenyen legutóbb hat éve, a 2013-as portugáliai Eb-n kapott ki az 500 egyesek versenyében, pályafutása során pedig eddig összesen háromszor esett meg vele ilyesmi.

A 2012-es Eb-n szintén ezüstérmet nyert, ahogy az egy évvel korábbi szegedi világbajnokságon is.

Kozák a csütörtöki döntőben a fehérorosz Volha Hudzenka mögött lett második, ugyanúgy, mint szerdán a párosok versenyében, ahol Kárász Annával az oldalán végzett egy hellyel fehérorosz egység mögött.

A másik csütörtöki döntőben a Nádas Bence, Tótka Sándor, Birkás Balázs és Kuli István összeállítású kajaknégyes hetedikként zárt az 500 méteres távon.

Az Európa-játékok kajak-kenu versenyeinek zárónapján további kilenc döntőt rendeznek, a magyarok még nyolcban lesznek érdekeltek. 

(MTI)