Mátyás
1 °C
15 °C

NDK-sportolóhoz hasonlította Fábiánné Takács Tamarát

2019.07.20. 20:55

A 2017-ben a női kajaknégyessel világbajnok Takács Tamarát egy idén januári ellenőrzésen fogták meg, később kiderült, sztanozolol nyomaira bukkantak a szervezetében. Ez a szteroid a 70-es évek egyik slágerszere volt, de azóta is népszerű, egy új mérési módszer miatt azonban még inkább kimutatható.  

Korábbi edzője, a több olimpiai bajnokot felnevelő Fábiánné Rozsnyói Katalin elmondta a véleményét az esetről a Borsnak.

"Sosem mondtam, hogy sztanozololt használ, de amikor a lányom fényképet mutatott róla, megjegyeztem Móninak: tiltott szerrel él. Teljesen fel volt puffadva az arca, a vékony, csinos lány nagydarab lett. Én is kajakoztam, és láttam, hogyan néznek ki az NDK-s sportolók, rájuk hasonlított Tamara" - jelentette ki.

Takács Tamara, miután kiderült a vétsége, sajtótájékoztatót tartott, és azt mondta, biztos az ártatlanságában, áldozatnak tekinti magát, és valaki mérgezi a magyar kajakosokat. Dombvári Bence szintén ezzel a szerrel bukott meg pár éve, ő is eltiltást kapott. A 22 éves Takács négyéves eltiltást kapott. 

A szegedi világbajnokságra válogató versenyeken Takács már nem indult el.

A 76 éves Fábiánné azt mondta tavaly, már nem szeretne edzősködni, és elégette a jegyzeteit. Utolsó tanítványa volt Takács, aki 2018-ban hagyta el.