Zsuzsanna
-1 °C
10 °C
Index - In English In English Eng

A fejmagasságig ugró halak a legveszélyesebbek az olimpiai pályán

2019.11.05. 12:13

A szegedi kajak-kenu világbajnokságon ezer méteren aranyérmes Kopasz Bálint az étkezésre eddig is különös gondot fordított, az olimpiáig hátralévő időszakban még tudatosabban építi fel a táplálkozását. Mangó, füge, friss kókuszdió, és különféle fűszernövények, ezeket mind fogyasztani fog, hogy még erősebb legyen. Elsősorban ugyanis az utazótempóján kell növelni, hogy aztán az utolsó 250 méteren még jobban bírja a hajrát.

A Nemzeti Sportnak elmondta, ő már körbenézett az előolimpián Tokióban, abban a szállodában lakott, amelyikben majd jövőre is fog, az olimpiai ideje alatt, ő ugyanis a szokásoknak megfelelően nem költözik be az olimpiai faluba.

Arról is beszélt a sportlapnak, mi zavarta a pályán. A halak. Az öböl ugyanis, ahol a versenyeket rendezik, az óceánnal áll összeköttetésben.

"Elég nagy méretű halak ugrálnak ki a vízből, akár másfél méter magasba is, ami rendkívül veszélyes, mert megcsaphatják a sportolók tüdejét, szívét. Ezt jelezték is a magyar vezetők a szervezőknek" - mondta a 22 éves Kopasz.

1000 egyesben 1968 óta nem volt magyar győztes az olimpián, akkor Hesz Mihály győzött.

Az olimpián a várható hőség miatt hóágyúkkal hűtik a nézőteret, ahogy az előversenyen is tették. A hullámokkal remélhetőleg nem lesz gond, bár ha tájfun érkezik az olimpia időpontjára, akkor mindenképp el kell halasztani a döntőket.