Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Magyarország-Németország 27-30 (17-14)

2003.12.03. 22:14
A női kézilabda vb-n az Elefántcsontpart elleni "bemelegítő meccs" után, egy sokkal nehezebb ellenfél, Németország várt az olimpiai álmokat szövögető magyar válogatottra. Ez egyelőre túl sok volt a Mocsai-csapatnak, így hiába vezettek a szünetben még három góllal Sitiék, a második félidőben nyújtott katasztrofális teljesítménynek köszönhetően vereséget szenvedtek.
A Horvátországban zajló női kézilabda világbajnokság első játéknapján a magyar csapat a csoport leggyengébb ellenfelét, Elefántcsontpartot intézte el, míg a németek a vb-címről álmodozó dánokkal kezdtek - egy számukra dícséretes döntetlennel.

A keddi találkozót a németek kezdték, és rögtön megszerezték a vezetést, de Radulovics szinte azonnal egyenlíteni tudott. Az első tíz percben szinte végig fej-fej mellett haladt a két együttes, a legnagyobb különbséget a németek 4-2-es vezetése jelentette - szerencsére nem sokáig. A folytatásban átvette a játék irányítását Mocsai Lajos együttese és sokáig vezetett is, de 8-8 után ismét a németeknél volt az előny.

Radulovics és Pálinger remekel

A mieink közül Radulovics játszott ellenállhatatlanul, míg a kapuban Pálinger mutatott be számtalan bravúrt. Ennek ellenére Wörz révén ismét egyenlítettek a németek, de Radulovics helyre állította a világ rendjét. 12-10-es magyar vezetésnél vezettünk először két góllal. Sajnos, Farkas Ági sorra eladta a labdákat, így hiába brillírozott Pálinger, nem tudtunk komolyabb előnyre szert tenni.

A magyar csapat lelkesedésére jellemző, hogy a félidő utolsó percében emberhátrányban is két gólt tudott szerezni, előbb Pigniczki, majd Kirsner révén. Így az első játékrész végére ha nem is nagy, de megnyugtató, háromgólos előnyt harcoltak ki játékosaink (17-14).

Rossz cserék, rossz játék

Hiába kezdte a magyar válogatott a második játékrészt, a németek gyorsan labdát szereztek, majd szépítettek. Az első félidőhöz képest elég sok hiba csúszott a magyar együttes játékába, így nem volt meglepő, hogy az ellenfél feljött egy gólra, 19-18-ra. Mi több, nem sokkal később egyenlíteni is tudtak.

A mieink továbbra is keresték önmagukat, Radulovicsot kikapcsolták, a többiek pedig roppant pontatlanul játszottak. A németek lendületbe jöttek, kapusuk, Englert szinte mindent fogott, így pillanatokon belül három góllal vezettek Wörzék. Az igazsághoz tartozik, hogy a németek több gólt is akkor szereztek, amikor a magyar támadás után többnyire két játékost le, illetve becserélt Mocsai Lajos.

A lefújás előtt öt perccel, három góllal vezettek a németek, a mieink kapkodni kezdtek, így gyorsan kiderült, még a döntetlenért is nagyon meg kell küzdenünk. Végül ez sem sikerült, és a második félidő roppant gyenge, kapkodó játéka miatt háromgólos vereség lett a vége.

Magyarország-Németország 27-30 (17-14)
Csáktornya, 700 néző: Vezette: Bord, Buy (franciák)

Magyarország: Pálinger - Lovász 3, Radulovics 11/4, Pigniczki 2, Farkas, Ferling, Kirsner 3, cserék: Sugár (kapus), Görbicz 4, Kulcsár 3, Siti 1, Szrnka, Bohus

Németország: Harlander - Schliecker 4, Jurack 4, Blacha 5, Ahlgrimm, Krause 3, Henze, cserék: Englert (kapus), Pietzsch 1, Radzeviciute, Melbeck 2, Wörz 3, Danilovic 4/2, Schmidt 4

Hétméteresek: 5/2, illetve 5/4
Kiállítások: 14, illetve 6 perc