Főtitkári bocsánatkérés az áramszünetért

2003.12.11. 14:22
A Nemzetközi Kézilabda Szövetség már elnézést kért a magyar-norvég meccsen történt kétórás áramszünat miatt, ugyanakkor ez nem vigasztalja azt a csaptot, amelyik esetleg emiatt lemarad az olimpiáról.
A francia Raymond Hahn, a Nemzetközi Kézilabda Szövetség főtitkára bocsánatot kért a nézőktől a szervezők és az IHF nevében a szerdai Magyarország-Norvégia mérkőzés hosszú kényszerszünetéért a horvátországi női világbajnokságon - írta csütörtöki számának sportrovatában Bocsánatkérés címmel a fiumei (rijekai) Novi list című napilap.

Hahn volt szerdán este a legkeresettebb ember a tersattói csarnokban, s az ő döntése volt: A műsort be kell fejezni! - olvasható az újságban. A lap szerint a mérkőzés 33. percében a szolgáltató rendszer túlterheltsége miatt keletkezett az áramszünet a teremben. Egy óra 15 perc után 5 percre ugyan kigyúltak a fények, de utána további 20 perces sötétség következett, így jött össze a kis híján kétórás csúszás.

"Nyolc másodperccel a vége előtt Lunde góljával egyenlítettek a norvégok a kivételesen hosszúra nyúlt mérkőzésen" - írta a Novi list. Mint ismert, a továbbjutás szempontjából létfontosságú összecsapáson 14-11-es magyar vezetésnél aludtak ki a lámpák. A 24-24-es döntetlen azt jelenti, hogy csütörtökön a magyaroknak győzniük kell Ukrajna ellen a biztos olimpiai szereplésért.