Magyarország - Franciaország 29-32

2003.12.14. 21:10
Gyakorlatilag hazai pályán, legalább ötezer magyar szurkoló előtt, hatgólos előnyt eladva, hosszabbításban szenvedett vereséget a horvátországi világbajnokság döntőjében a magyar női kézilabda-válogatott.
Az első támadás végén Terval betalál a balszélről, vezetnek a franciák. Az első magyar támadás végén még Kulcsárt szabálytalanul megállítják, de aztán Görbicz átlövésből egynelít!

Terval azonban az első gólját lekopírozva ismét betalál, a túloldalon viszont Radulovics fölélő.

A magyar származású Szabó Melinda távolról lő nagy gólt, Lovász pedig a jobbszélről a felső kapufára lő.

Végre kihagynak egy támadást a franciák is, Radulovics - aki mér biztosan gólkirálynő - viszont bevágja!

Pálinger remek védése után támadunk, amikor Radulovicsot arcon vágják. Az izlandi bírók kiküldik két percre a francia védőt, és Ferling pár másodpercen belül egyenlít!

A franciák ellépik a következő támadást, Pigniczki megindul, és ugyan kihagyja a ziccert, de felugrás közben meglökték, így újabb kétperces és hetes is. Radulovics bevágja!

Bohust is kiállítják, de Pálinger újabb bravúrja után Pigniczki értékesíti a ziccert. Szabó Melinda jól fordul be túloldalon, és belülvédekezésért a franciák kapnak hetest. Pálinger kivédi!!

Radulovics átlövésből betalál, és miután Bohus visszajöhet, a franciák egyszerüen kidobják a labdát az oldalvonalon. Egyelőre ők az idegesebbek.

Ferling szép gólt dob, de az izlandi bírók sajnos elveszik lépéshiba miatt. A franciák ismét eladják a labdát, majd Kirsner dobja a kapusba a ziccert.

Görbicz gólját is elveszik, aki ugyan labdaszerzés után végigvitte és bevágta, de közben kétszer indult. A francia edző időt kér.

A Szabó Melinda helyére beállt Saintdies hatalmas felső kapufát lő, majd Pálinger véd lábbal. Ferling hatalmas gólja után Pigniczkit kiállítják, ráadásul Szabó Melinda büntetőt lőhet. Pálinger kivédi!!

Radulovics megint, a léc alá! Aztán hosszú percek után betalálnak a franciák is: Cano lövését már Pálinger se tudta megfogni. Az ellentámadás végén Radulovics fölé lő, de aztán Pálinger ismét véd.

Belemenésgyanús támadás végén Rolland lő gól beállóból. Aztán több eladott labda után Radulovics ad teljesen elképesztő labdát Kulcsárnak, aki befordul, de megütik a kezét. Kiállítás és hétméteres. Radulovics bevágja.

Kapufát dobnak a franciák. Szerencsénk is van, meg Pálingerünk, aki egy újabb hetest fog! A túloldalon viszont Kulcsár befordul és bedobja.

Mocsai időt kér, bár nem teljesen világos, hogy miért.

Újabb Pálinger-védés után Kirsner kiharcol egy kiállítást és egy hétméterest. Radulovics bedobja. 11-5-re vezetünk, ami minimum biztató.

Elöbb egy baloldali betörés végén kapunk gólt, aztán Görbicz lentmarad a földön és zokog. Közben a franciák újabb gólt lőnek, de ezt nem adják meg.

Sititől elveszik a labdát, és az ellentámadás végén Vogein bedobja. Sitiől megint elveszik, Ferling pedig elrúgja a labdát, ezért kiállítják. Vogein megint bevágja. Hullámvölgyben vagyunk.

Radulovics lövését kivédi a kapus, aztán időntúli szabaddobást kapunk, de Bojána a sorfalba lövi. Görbicz közben visszajöhetett. Szünet - 3 ide.

Tíz másodpercig emberhátrányban vagyunk a második félidő elején. Görbicz és Siti Eszter is pályán. Radulovics gyenge lövése után még visszakapjuk a labdát, de aztán Görbicz is elrontja, míg a túloldalon Vogein betalál. Rögtön utána szerencsére Ferling is, de belejöttek a franciák: most Myaro szerez gólt.

Nem adjuk fel - Radulovics messziről belövi.

Ferlin ügyes ejtése bemegy, de nem adják meg, mert a lövéskor (talán tényleg) leért a lába. A túloldalon is ejtés, de ezt meg Pálinger védi.

Radulovics belép, a túloldalon viszont a franciák kihasználnak egy védelmi megingást. Radulovics újra betalál, sajnos Myaro is (Ferling nem tnagyon tudja tartani). Az ellentámadás végén felemelt kezükkel már passzív játékot mutattak a bírók, amikor Kulcsár két védővel a nyakán befordult, és belőtte.

Újabb remek Pálinger védés után Radulovics harcol ki egy bűntetőt, és ugyanő nagyon szemtelen ejtéssel használja ki. Aztán ugyes labdaszerzésből Görbicz megindul és mégszemtelenebb gólt perdít a kapuba.

Szabó Melinda messziről bevágta, majd a túloldalon Lovász lőtt gólt Kirsner fantasztikus passza után. Időt kér és kapust cserél a francia kapitány.

Pigniczkit kiállítják, de a franciák olyan idegesek, hogy egyszerüen kidobják a labdát az oldalvonalon. Radulovics elront egy helyzetet, a franciák meg fölé lövik. Kirsner kiejti a labdát, a franciák megúsznak, Pálinger kivédi. Pál-in-ger, Pál-in-ger!

Éppen kiegészülünk, amikor Lovász bevágja, sajnos azonnal jön a válasz - Pálinger ezúttal nem védhetett.

Ferlinget is kiállítják (jogosan). Most elől bénázunk, de Pálinger három újabb ziccert véd. A harmadik lövés fejen találja a magyar kapust, aki a földön fekszik.

Beállóból szereznek gólt a franciák, jön Farkas Ági. Emerelőnybe kerülünk és hetest kapunk, amit Radulovics értékesít. A túloldalon Pálinger véd a változatosság kedvéért.

Egy ziccert ezúttal belőnek a franciák, de Radulovics is a túloldalon. Pálinger véd kettőt - nehéz számolni. Tervel betör és bedobja, aztán Farkas szokás szerint alulról, csuklóból, váratlan ütemben.

Pálinger védés után Pigniczki kap indítást és bevágja! Hattal megyünk pont tíz perccel a vége előtt. Szabó Melinda viszont messziről a bal-felsőbe vágja. (Már csak öt)

Pálinger véd - Radulovics a világ végéről bedobja. Passzív játékért elveszik a labdát a franciáktól. A túloldalon Görbicz viszont bevágja. Aztán sajnos Szabó Melinda is (aki ugye, francia), ráadásul Ferlinget megint kiállítják.

Cano kihasználja az emberelőnyt. Hátrányban kínai figurát játszunk be, amit Kirsner bevág! Aztán Bohust is kiállítják. Lejeune bevág egy hetest, aztán lőnek még két gólt. Kapkodunk sajnos.

Mocsai időt kér

Elkapkodjuk a támadásokat - most kapufa, aztán újabb gólt kapunk. Kiegészültünk. Görbicz bedobja! Aztán megint eladjuk a labdát, a franciák lerohannak és bevágják.

Kulcsár beállóból bedobja, az ellentámadásnál a francia szélső is. 1.10 van hátra és 2 góllal vezetünk.

Fél perccel a vége előtt gólt dobnak a franciák és Kirsnert kiállítják. Görbiczet is kiállítják (piros lappal végleg, és egyébként jogosan) és időntúli hetest kapnak a franciák.

Bedobják. Hosszabbítás - 2 x 5 perc. A franciák hosszabbításban nyerték az elődöntőt Ukrajna ellen. Ráadásul Görbicz az irányító poszton, Ferling védekezésben fog hiányozni. Kettős emberhátrányban kezdjük a dolgot. Szóval.

Lejuene bevágja - vezetnek. Leindítanak - bevágják ezt is. Siti elveszti a labdát, újra. Hárommal égünk, amikor végre kiegészülünk, de Farkas kapufát dob.

Farkas, majd Kulcsár lövését is védi Nicolas, de hetest kapunk. Radulovics belövi.

Kivédekezünk egy támadást, de vége az első félidőnek, és a másodikat mi kezdjük. Radulovics elkapkodja az első támadásunkat. Ők végig játszák, a bírók passzív játékért elveszik. Farkas a kapusba lő, de afranciák is rosszul passzolnak. Kirsnert lenyomják egy betörésnél, de nem adnak hetest. Siti csúnyán mellé lő.

Pálinger ugyan véd egyet, aztán elveszik a franciáktól a labdát, de az egyik francia nem adja oda. Kiállítják.

Kulcsárt lebirkozzák, végre hetest kapunk. 1'3" van hátra, amikor Radulovics kihagyja. Elvesztünk - úgy tűnik.

Horpandy még betalál - vége, kikaptunk.

A magyar kezdőcsapat:

16 Pálinger (kapus)
18 Lovász
9 Radulovics
13 Görbicz
19 Kulcsár
2 Ferling
6 Kirsner
cserék:
1 Sirina (kapus)
3 Bohus
10 Pigniczki
11 Farkas
15 Siti E.
17 Tóth T.
4 Mehlmann