Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Mocsai Lajos hamarosan olimpiai keretet hirdet

2004.07.07. 15:40
A tervezett módon halad az athéni olimpia előtt álló magyar női kézilabda-válogatott felkészülése. A játékosok a számukra előírt feladatokat megfelelően elvégezték - jelentette ki Mocsai Lajos a tatai edzőtáborban. A szövetségi kapitány alig két hét múlva kihirdeti olimpiai keretét.
Néhány sérülés és betegség hátráltatta ugyan eddig az athéni olimpia előtti munkát, de egyéni kiegészítő képzéssel pótolható a kiesés - értékelte az eddigi felkészülést az immár Magyarországon tréningező női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Mocsai Lajos elmondta, az erőnléti alapozáson már túl vannak a játékosok, innentől egyre több lesz a labdás edzés és taktikai képzés.

Mocsai: Nehéz dolgom lesz

Mocsai kitért arra is, hogy nagyon nehéz helyzetben van, illetve lesz, amikor ki kell jelölnie az ötkarikás játékokra utazó tizenöt főt. A keretben most 19-en vannak, a kapitány a svédek elleni 16-i, nyíradonyi felkészülési mérkőzés után hirdet csapatot. Az elnökség 19-én véglegesíti a névsort.

Szlovénia után Tata, majd Debrecen

A sydneyi olimpián és a tavalyi horvátországi vb-n ezüstérmes alakulat jelenleg Tatán készül, az elmúlt két hétben a szlovéniai Roglán volt magaslati edzőtáboron, ahol többek között Radulovics Bojanának és Szrnka Hortenziának akadtak problémái, utóbbinak haza is kellett térnie allergiás tünetei miatt. A jövő héten Debrecenben lesz a csapat, ahol a játékosoknak változatlanul az olimpia, a magyar szervezőknek viszont a decemberi Európa-bajnokság lebeg majd a szemük előtt, ugyanis a svédek elleni 15-i találkozót a kontinenstorna egyik helyszínén, a hajdúsági megyeszékhelyen rendezik.

Csapathirdetés után irány Franciaország

Ezt követi a nyíradonyi szereplés és az athéni csapathirdetés, majd július 18-tól a franciaországi Bordeaux-ban lesz edzőtábor. Itt, illetve a környező városokban nemzetközi torna következik, amelyen 22-én a Pánamerika-bajnok Brazília, 23-án a sydneyi olimpiai, egyben Eb-győztes Dánia, 25-én pedig a vb-aranyérmes hazai válogatott lesz az ellenfél.

Először kézilabda a Papp László Arénában

A hazatérést követően Hévízen gyakorol a Mocsai-csapat, és közben augusztus 4-én Veszprémben, másnap pedig egy újabb Eb-helyszínen, a Papp László Arénában - a volt Budapest Sportarénában - találkozik a francia együttessel. Az athéni utazás 10-én lesz, és 12-én, a görög fővárosban a spanyolok elleni felkészülési összecsapás jelenti az utolsó próbát. Az első olimpiai tétmérkőzésen, 15-én az ázsiai selejtezőt vereség nélkül záró Kína lesz a rivális.

A tatai sajtótájékoztatón írta alá a szövetség a SYMA Magyarország Kft.-vel, a Berwin Ruhagyár Rt.-vel és az Emporium Kft.-vel kötött támogatói megállapodást.