Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Mocsai Lajos hamarosan olimpiai keretet hirdet

2004.07.07. 15:40
A tervezett módon halad az athéni olimpia előtt álló magyar női kézilabda-válogatott felkészülése. A játékosok a számukra előírt feladatokat megfelelően elvégezték - jelentette ki Mocsai Lajos a tatai edzőtáborban. A szövetségi kapitány alig két hét múlva kihirdeti olimpiai keretét.
Néhány sérülés és betegség hátráltatta ugyan eddig az athéni olimpia előtti munkát, de egyéni kiegészítő képzéssel pótolható a kiesés - értékelte az eddigi felkészülést az immár Magyarországon tréningező női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Mocsai Lajos elmondta, az erőnléti alapozáson már túl vannak a játékosok, innentől egyre több lesz a labdás edzés és taktikai képzés.

Mocsai: Nehéz dolgom lesz

Mocsai kitért arra is, hogy nagyon nehéz helyzetben van, illetve lesz, amikor ki kell jelölnie az ötkarikás játékokra utazó tizenöt főt. A keretben most 19-en vannak, a kapitány a svédek elleni 16-i, nyíradonyi felkészülési mérkőzés után hirdet csapatot. Az elnökség 19-én véglegesíti a névsort.

Szlovénia után Tata, majd Debrecen

A sydneyi olimpián és a tavalyi horvátországi vb-n ezüstérmes alakulat jelenleg Tatán készül, az elmúlt két hétben a szlovéniai Roglán volt magaslati edzőtáboron, ahol többek között Radulovics Bojanának és Szrnka Hortenziának akadtak problémái, utóbbinak haza is kellett térnie allergiás tünetei miatt. A jövő héten Debrecenben lesz a csapat, ahol a játékosoknak változatlanul az olimpia, a magyar szervezőknek viszont a decemberi Európa-bajnokság lebeg majd a szemük előtt, ugyanis a svédek elleni 15-i találkozót a kontinenstorna egyik helyszínén, a hajdúsági megyeszékhelyen rendezik.

Csapathirdetés után irány Franciaország

Ezt követi a nyíradonyi szereplés és az athéni csapathirdetés, majd július 18-tól a franciaországi Bordeaux-ban lesz edzőtábor. Itt, illetve a környező városokban nemzetközi torna következik, amelyen 22-én a Pánamerika-bajnok Brazília, 23-án a sydneyi olimpiai, egyben Eb-győztes Dánia, 25-én pedig a vb-aranyérmes hazai válogatott lesz az ellenfél.

Először kézilabda a Papp László Arénában

A hazatérést követően Hévízen gyakorol a Mocsai-csapat, és közben augusztus 4-én Veszprémben, másnap pedig egy újabb Eb-helyszínen, a Papp László Arénában - a volt Budapest Sportarénában - találkozik a francia együttessel. Az athéni utazás 10-én lesz, és 12-én, a görög fővárosban a spanyolok elleni felkészülési összecsapás jelenti az utolsó próbát. Az első olimpiai tétmérkőzésen, 15-én az ázsiai selejtezőt vereség nélkül záró Kína lesz a rivális.

A tatai sajtótájékoztatón írta alá a szövetség a SYMA Magyarország Kft.-vel, a Berwin Ruhagyár Rt.-vel és az Emporium Kft.-vel kötött támogatói megállapodást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?