Rendhagyó kézilabdás All Star-gála Szegeden

2004.08.06. 11:59
A kézilabdás "nagyévet" - olimpia, hazai rendezésű Európa-bajnokság - december végén nagyszabású gálával zárja a sportág. A szegedi esemény rendhagyó All Star-meccs lesz: az egykori világklasszisokkal felálló nosztalgia-válogatottak összecsapása után a jelen sztárjai vegyes csapatokban - nők és férfiak együtt - játszanak. Utóbbi együtteseket a nézők választják meg több szavazási fordulóban.
A tavalyi kézilabda-sikerek - Perezék olimpiai kvótát szereztek, Pálingerék ezüstöt a világbajnokságokon - idén az athéni olimpia, valamint a decemberi, hazai rendezésű női Európa-bajnokság foglalkoztatja majd a szurkolókat. A nyári játékokon huszonnégy éve nem fordult elő, hogy mindkét nem képviselői egyszerre jelen legyenek. A nők számára az Eb is nagy téttel bír majd mindenképpen: ha aranyat szerezne Mocsai Lajos csapata Athénban akkor azért, ha nem, akkor a javítás miatt.

A legjobbak találkoznak

A kontinenstorna döntője után néhány nappal a sportág egyik hazai fellegvárában, Szegeden zárják ezt az évet a kézilabdázók egy nagyszerűnek ígérkező gála keretében. December 30-án a múlt és a jelen csillagai, a szurkolók csapatai, valamint a jelen legjobbjai is megmérkőznek - mondta el az egyik szervező, Ágai Kis András.

A gála programja
Szponzorok-média válogatott (2×10 perc)
Pick-Szeged-Fotex szurkolói meccs (2×10 perc)
Kölyökmeccsek (2×10 perc)
Női nosztalgia meccs (2×15 perc)
Férfi nosztalgia meccs (2×15 perc)
"Ászok-Királyok" - vegyes válogatottak meccsei (2×20 perc) További programok: az év legjobb játékosainak köszöntése, tombola, tűzzsonglőrök, gólyalábasok
Az egykori klasszisok már készülnek

A sportriporter elárulta, a nosztalgiacsapatokat a - Kökény Bea és Zsiga Gyula alkotta - szakmai stáb már kijelölte, és a kiválasztottak, többek között Gódorné Nagy Mariann, Sterbinszky Amália, Kocsis Erzsébet, valamint Gyurka János, Kovács Péter, Marosi László már gőzerővel készülnek a megmérettetésre. Volt, aki úgy belelkesedett a felkérésen, hogy rögtön edzésbe állt. A nők és a férfiak is játszanak egy-egy meccset, kétszer tizenöt perces félidőkkel. Az edzők Csík János és Laurencz László, valamint Kovács László és Vass Sándor lesznek.

Kuriózum lesz a szurkolói csapatok meccse: a Pick-Szeged és a Fotex fanatikusai mérkőznek meg egymással.

Vegyes csapatok rendhagyó meccse

A fő műsorszám a vegyes válogatottak összecsapása lesz, melyen a jelenlegi magyar kézilabda legjobbjai játszanak, rendhagyó keretek között. A csapatok kiválasztása - az amerikai All Star-gálák mintájára - a szurkolók feladata lesz szeptember 15. és november 15. között; mindkét gárda 14-14 fős lesz és az aktuális szövetségi kapitányok irányítják majd azokat. A gála előtt kijelölik majd a két csapatkapitányt, és a szereplők közül, a grundok szokásaihoz hasonlóan ők választanak majd maguk köré csapatot. Természetesen úgy, hogy a nő-férfi arány ne boruljon fel. A meccs kétszer húszperces lesz, sajátos szabályokkal - ahhoz igazodva, hogy a nemek közötti különbségek ne ütközzenek ki.