Hibátlanul zárt a kézi BL-ben a Fotex

2004.11.13. 18:48
Mindkét magyar csapat, a Fotex Veszprém és a Pick Szeged is első helyen végzett a kézilabda Bajnokok Ligája csoportköre után. A nyolcaddöntő keddi sorsolásnál így egymást nem kaphatják.
Remek játékkal lett százszázalékos mérleggel csoportgyőztes a Fotex KC Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában: a magyar együttes a G-jelű kvartett zárófordulójában a vendég német TBV Lemgo ellen 29-23 arányban diadalmaskodott.

Kehrmann azonnal pirosat kapott

A már biztos nyolcaddöntős csapatok mérkőzésének egyetlen kérdése volt, hogy nyer-e idegenben legalább öt góllal a Lemgo, és így a csoport élére kerül-e.

A nemleges válasz gyorsan világossá vált: a hazaiak sziporkáztak, a közönséget kiszolgálva húztak el 11-5-re. Egy kisebb megtorpanás, majd az azt követő időkérés után megmaradt az 5-6 gólos biztos hazai előny, főleg Lazarov kapura veszélyes játékának köszönhetően. Közvetlenül a szünet előtt a vendégek világklasszisa, Kehrmann lerántotta a kitörni igyekvő Pásztort, és egyből piros lapot kapott.

Lazarovot nem tudták tartani

A második félidőben folytatódott a Fotex-, pontosabban a Lazarov-show. A macedón sztár több alkalommal is átverte, már-már megalázta a német kapusokat, akiket a társaik teljesen kiszolgáltatott helyzetbe hoztak. Tovább nőtt a különbség (22-13), igaz, ez az állapot nem tartott sokáig, mert kijöttek a gödörből a vendégek, de a vereségük így is elkerülhetetlen volt. A hajrában a hálóőrök bizonyították, hogy Európa legjobbjai közé tartoznak.

A Veszprém mellett a másik magyar BL-résztvevő, a Pick Szeged is csoportgyőztes lett, még ha utolsó meccsén ki is kapott Barcelonában 35-26-ra. A tét nélküli összecsapáson kis híján összeverekedtek a játékosok, a vezetők pedig összeszólalkoztak.

A nyolcaddöntő sorsolását kedden rendezik Bécsben.