Felemás sorsolás a férfi kézilabda BL-ben

2004.11.16. 13:47
A magyar bajnok Fotex az ukrán Zaporizzsjával, a Pick Szeged pedig a címvédő szlovén Celjével mérkőzik a legjobb nyolc közé kerülésért a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.
Nehéz és könnyű ellenfeleket kaptak a férfi kézilabda Bajnokok Ligája és EHF Kupa nyolcaddöntőjében érdekelt magyar csapatok a keddi bécsi sorsoláson. A BL-ben a Fotex KC Veszprém az ukrán Zaporizzsjával, a Pick Szeged pedig a címvédő szlovén Celjével csatázik. Mivel mindkét magyar gárda csoportgyőztes volt, ezért a visszavágón lesz házigazda.

Veszprémben bizakodnak, Szegeden bosszúsak

Zdravko Zovko, a veszprémiek világhírű horvát mestere kijelentette: nem sok információval rendelkezik az ukránokról, de nem lehetnek rosszak, ha a második helyet érték el a csoportban. "Mivel jó barátaimat, az RK Zagrebet előzték meg, ezért hamarosan többet tudok róluk. Célunk a továbbjutás, és erre reális esély van. Fontos, hogy már az első mérkőzésen bebizonyítsuk, jobbak vagyunk, de ez biztos nem lesz könnyű."

Lele Ambrus, a szegedi klub sportigazgatója, mihelyt megtudta, ki a rivális, felhördült: "Szerettük volna elkerülni a Celjét! Az előző kiírásban is az aktuális címvédővel kerültünk szembe, és akkor a Montpellier-t búcsúztattuk. A szlovén gárda nagyon erős, otthon kimondottan veszélyes. Igaz, nyáron több játékos is távozott, de így is nehéz erőpróba előtt állunk."

Könnyű ellenfél a Dunaferrnek

A Celjével és a Veszprémmel kapcsolatos, hogy két klasszisa, Szarhej Rutenka, illetve Perez Carlos egyformán 52 találattal vezeti a BL góllövő listáját a csoportkör után. A veszprémi Kiril Lazarov a negyedik 42 góllal, eggyel előzi meg a Barcelona magyar átlövőjét, Nagy Lászlót.

Az EHF Kupában a Dunaferr a lengyel Slask Wroclaw ellen lép pályára, a második ütközetet rendezik Dunaújvárosban. "Jó a sorsolásunk. Kaphattunk volna német élcsapatot is, s az ellen fiatal együttesemnek nem sok esélye lett volna. Óvatosan, a lengyeleket nem lebecsülve mondom, továbbjuthatunk a legjobb nyolc közé" - nyilatkozta az MTI-nek Imre Vilmos, a Dunaferr vezetőedzője.

A mérkőzéseket december 4-én vagy 5-én, a visszavágókat pedig egy héttel később játsszák.

BL nyolcaddöntőinek párosítása:
Kolding KIF - Montpellier HB
Celje Pivovarna Lasko- SC Pick Szeged
Tatran Presov - THW Kiel
ZTR Zaporozhye - Fotex KC Veszprém
TBV Lemgo - Chehovski Medvedi
IK Sävehof - SG Flensburg-Handewitt
GOG Gudme - B.M. Ciudad Real
FC Barcelona - Portland San Antonio