Farkas Ágnes nélkül a kézilabda-Eb-n

2004.12.01. 17:06
Nem lesz ott az alig egy hét múlva kezdődő magyarországi női kézilabda Európa-bajnokságon Farkas Ágnes: az együttes eddigi csapatkapitánya maga kérte kihagyását a keretet szűkítő Kiss Szilárd szövetségi kapitánytól. Kimaradt a csapatból az olimpián is járt Kirsner Erika és Pállfy Zsuzsa, valamint a korábbi stabil kerettag Sugár Tímea. A gárda csütörtökön Romániával játszik az Eb-helyszínként is szolgáló debreceni Főnix-csarnokban.
Kijelölte a jövő csütörtökön kezdődő hazai rendezésű női kézilabda Európa-bajnokságra a játékosok névsorát Kiss Szilárd, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Kimaradt a keretből - többek között - Farkas Ágnes és Sugár Tímea.

Pálinger az új csapatkapitány

Farkas még a kerethirdetés előtt jelezte a szakvezetőnek, úgy érzi, hogy fizikálisan nem tudott megfelelően felkészülni a kontinensviadalra, s ezért inkább nem vállalja a megméretést. Mivel az átlövő korábban úgy fogalmazott: az Eb-t követően nem kíván a nemzeti csapatban szerepelni, ezért gyaníthatóan pályafutásának ezen fejezete most lezárult. A dán Aalborg légiósa után Pálinger Katalin, a Dunaferr kapusa - aki a 2004-es esztendő legjobb női játékosa lett - örökölte a csapatkapitányi posztot.

Sugár Tímea ismét áldozata lett a keretszűkítésnek, Pálinger mellett a győri Sirina Irina a második számú hálóőr. Viszont Nagy Ivett először játszhat majd fontos felnőtt válogatott eseményen. Az olimpián (is) járt Kirsner Erika és Pálffy Zsuzsanna nincs a csapatban.

Még három játékos kaphat lehetőséget

Az új szabályok értelmében a csoportkörre 16 fő, aztán a középdöntőre újabb két, az utolsó két napra pedig további egy játékos nevezhető.

Kiss Szilárd - aki az athéni olimpiai ötödik hely után távozó Mocsai Lajostól vette át az együttes irányítását - jelezte, egyelőre tizenöt játékosnak szavazott bizalmat, az egyetlen fennmaradó helyről a románok elleni pénteki barátságos mérkőzés után dönt. A csapat csütörtökön 17:45-kor és pénteken 15 órakor a debreceni Főnix-csarnokban játszik Románia ellen. Utóbbi összecsapást zárt kapuk mögött rendezik.

Azok, akik most nem kerültek be a csapatba, tartalékok lettek. Kivétel a győri Mörtel Renáta, aki szerdán délelőtt klubjában bokasérülést szenvedett. Rá egy esetleges keretbővítés alkalmával sem lehet számítani, akárcsak Farkas Ágnesre.

A női kézilabda-válogatott tizenöt fős kerete Kapusok: Pálinger Katalin (Dunaferr), Sirina Irina (Győri Graboplast ETO KC)
Mezőnyjátékosok: Balogh Beatrix (Cornexi-Alcoa), Lovász Zsuzsanna (Dunaferr), Radulovics Bojana (Dunaferr), Mehlmann Ibolya (Győr), Ferling Bernadett (Dunaferr), Görbicz Anita (Győr), Siti Eszter (FC Köbenhavn), Kulcsár Anita (Dunaferr), Bohus Bea (Dunaferr), Kindl Gabriella (Dunaferr), Tóth Tímea (Ferencváros), Nagy Ivett (Dunaferr), Pigniczki Krisztina (Dunaferr)