Még egy hétig lehet szavazni a kézilabdás 'év csapataira'

2004.12.02. 12:36
A december végi, szegedi I. Kézilabda Gála All Star csapataira még egy hétig szavazhatnak a szurkolók. A jegyeket már árulják, a belépőket a jövő héten kezdődő Európa-bajnokság alatt is árusítják majd. A nosztalgiameccsek főszereplői, köztük Gódorné Nagy Mariann és Marosi László már az újabb felllépésre készülnek.
Egy hónap múlva, az év utolsó előtti napján rendezik az első magyarországi kézilabdagálát, amelyen a szurkolók, a szponzorok, a média képviselői és a gyerekek mellett a múlt nagy sztárjai és a jelen legjobbjai is pályára lépnek majd. A szegedi eseményen szereplő All Star-válogatottakra még egy hétig, december 9-ig lehet szavazni a gála hivatalos honlapján. A főmeccs érdekessége az lesz, hogy azon vegyes csapatok találkoznak majd, tehát ha a szurkolók is úgy akarják, Perez Carlos dobhat majd gólt Pálinger Katalinnak, vagy Farkas Ágnes védekezhet Nagy Lászlóval szemben.

A gála programja
Szponzorok-média válogatott (2×10 perc)
Szivacslabda kölyökmeccsek (2×10 perc)
Pick-Szeged-Fotex szurkolói meccs (2×10 perc)
Női nosztalgia meccs (2×15 perc)
Férfi nosztalgia meccs (2×15 perc)
"Ászok-Királyok" - vegyes válogatottak meccsei (2×20 perc) További programok: az év legjobb játékosainak köszöntése, tombola, tűzzsonglőrök, gólyalábasok
A jegyeket már néhány hete elkezdték árusítani, és jól fogynak az 1500 forintos belépők. A tiketteket Szegeden árusítják, de kaphatóak lesznek a decemberi női Európa-bajnokság mérkőzésein is.

A nosztalgia-mérkőzéseken az elmúlt évtizedek legjobbjai - a férfiak és a nők külön - küzdenek majd. Ott lesz az újszegedi csarnokban például Sterbinszky Amália, Kökény Bea, Pádár Ildikó, Elekes Csilla és az 1982-es hazai világbajnokságon az NDK elleni emlékezetes gólt szerző Gódorné Nagy Mariann is. "Nagyon jó kezdeményezésnek tartom a gálát, amin természetesen a közönség, meg a saját magunk szórakoztatása és nem a megmérettetés lesz a cél" - mondta a Vasassal BEK-et nyerő, majd a bécsi Hypóban is játszó egykori klasszis. A később az osztrák válogatottban is bemutatkozó Gódorné pályafutása befejezése óta nem kézilabdázott, csak néhány, a szegedihez hasonló szereplést vállalt. A régi játszótársaktól elszakadt, így a várakozás annak is szól, hogy újra lássa például a vb-ezüstérmes csapat tagjait.

Az aktív játéktól három éve visszavonult Marosi Lászlónak is kivételes az alkalom, hogy újra kézilabdát vesz a kezébe. "Tenisszel meg focival tartom magam jó állapotban" - utal arra az egykori világválogatott, hogy szerinte sportága kemény férfias, ütközésekkel tarkított, ami bizonyos kor felett már túlságosan megterhelő. A Tatabánya és a Lemgo korábbi sztárja nagyon fontosnak tartja, hogy ennyi aktív és nem aktív kézilabdázót összehoztak egy fellépés kedvéért a szervezők.