Könnyed győzelem az Eb-felkészülés hajrájában

2004.12.03. 17:07
Az egy hét múlva kezdődő női kézilabda Európa-bajnokság előtt a magyar válogatott utolsó, nyilvános előkészületi mérkőzésén fölényesen, tizenegy góllal győzött Románia ellen Debrecenben.
A szerdai keretszűkítés után lépett pályára az egy hét múlva kezdődő, hazai rendezésű Európa-bajnokság előtt a magyar női kézilabda-válogatott Debrecenben. Az együttesben nem volt már ott a korábbi csapatkapitány, a szereplést erőnléte miatt nem kielégítő lemondó Farkas Ágnes - helyét Pálinger Katalin vette át -, valamint a Kiss Szilárd döntése nyomán kimaradó Kirsner Erika, Pálffy Zsuzsa és Sugár Tímea sem.

Az impozáns Főnix-csarnok az Eb egyik helyszíne lesz, itt lép majd pályára a cseh, ukrán és a norvég válogatott az B-csoport küzdelmeiben. A létesítményben 2002-es megnyitása óta először rendeztek kézilabda-meccset és csütörtökön ötezer néző volt kíváncsi Radulovicsékra.

A szintén Eb-résztvevő románok az első félidőben tartották a lépést a hazaiakkal, de negyedóra után elhúzott a sok cserével játszó Kiss-csapat. Minden lehetőséget kipróbált a megelőző három napban tíz edzést letudó válogatott, amely kevésbé volt friss ezen a napon.

A folytatásban rögtön eldöntötte a találkozót a magyar csapat, és noha játékában holtpont következett be, végül tizenegy góllal győzte le a négy évvel ezelőtti Eb elődöntősét.

A két csapat pénteken 15 órakor, zárt kapuk mögött újra megmérkőzik egymással, és Kiss Szilárd szövetségi kapitány ezt követően hozza nyilvánosságra, ki az utolsó játékos, aki bekerül az Eb-csapatba.

Magyarország-Románia 35-24 (18-12)
A magyar csapat legjobb dobói: Tóth 7, Görbicz 6, Kindl és Radulovics 5-5