Auguszta
-3 °C
2 °C

Kézilabdagála közönségsikerrel

2004.12.30. 20:24
Telt ház előtt játszottak csütörtök este Szegeden az I. Kézilabdagála résztvevői. Az örömkézit hozó rendezvény főmeccsén, a jelenlegi legjobb All Star-találkozóján döntetlen született.
Először gyűltek össze a hazai kézilabda legjobbjai, hogy gálameccsekkel, nosztalgia összecsapásokkal népszerűsítsék sportágat. Csütörtökön teltház fogadta az I. Kézilabdagálát az egyik vidéki fellegvárban, Szegeden.

Már déltől gyűltek a szurkolók és a lelkes résztvevők az újszegedi csarnokba, ahol a legkisebbeké, a szivacskézilabdázóké és a szegedi és veszprémi szurkolóké volt a főszerep.

Az év legjobbjai: Pálinger és Pásztor

A műsor második része délután négykor kezdődött, a múlt legjobbjainak összecsapásaival. Először a hölgyek nosztalgia-mérkőzésére került sor, ahol az Aranyos Angyalok és a Trükkös Tündérek csapata mérte össze tudását. A két együttesben olyan játékosokat ünnepelhetett a közönség, mint Rácz Mariann, Meksz Anikó, Kocsis Erzsébet, Kökény Beatrix, Gódorné Nagy Mariann, Virincsik Anasztázia, vagy Pádár Ildikó. A találkozót - ahol a most nagyon nagy formában védő kapusoké volt a főszerep - a fehér mezben játszó Angyalok nyerték egy góllal. Az öregfiúk múltidéző találkozóján az Öreg Rókák és a Csibészek csapatai küzdöttek egymással és a Honvéd 1982-es BEK-győztes együtteséből, az 1986-ban világbajnoki ezüstérmes vagy az 1988-as szöuli olimpián válogatottból sokan pályára léptek. Sőt, többen még koruk ellenére is aktívak, így a másodosztályban játszik jelenleg is Iváncsik Mihály. A meccset a Régi Csibészek csapata nyerte.

Az év legjobbjai: Pálinger és Pásztor

A gálán adták át az év legjobbjainak járó elismeréseket is: a junioroknál Tápai Szabina (Cornex-Alcoa), és Gulyás Attila (Fotex Veszprém), míg a "nagyoknál" Pálinger Katalin (Dunaferr) és Perez Carlos (Fotex Veszprém) kapta az elismerést. Utóbbi, sajnos sem a díjátadáson, sem a főmeccsen nem tudott megjelenni térdsérülése miatt.

A szegedi gálát végig az örömjáték jellemezte, látszott, a régi játszótársak és a jelenlegiek is élvezik az eseményt. Mindenki figyelt egymásra, de az olyan "óriások", mint az újvárosi Rosta kifejezetten ügyeltek a "legkisebbre", a ferencvárosi Katarina Mravikovára.

Döntetlen az Ászok-Királyok meccsen

Végezetül a még aktív játékosok vegyes All-Star együttesek csaptak össze. A keret több mint 35 ezer szurkoló szavazata alapján készült el, majd a két csapat kapitánya, Ferling Bernadett (Ászok) és Pásztor István (Királyok) választásával összeállt a végleges felállás.

Jobban kezdte a mérkőzést a Kiss Szilárd irányította Ászok gárdája, de a Sklaiczki László "edzette" Királyok remekül alkalmazták azt az ideiglenesen bevezetett szabályt, hogy a kínai figurából szerzett gól kettőt ér, és rövid időn belül átvették a vezetést. A két csapat végül azonban nem bírt egymással, így egy gálához illő döntetlennel zárult a találkozó.

Ezen az estén természetesen nem az eredményre helyezték a hangsúlyt a csapatok, hanem a szórakoztatásra, a lelkes publikum ennek köszönhetően számos szemet gyönyörködtető megoldásnak, és - ami talán a legfontosabb - gólnak lehetett tanúja.

Az I. Kézilabdagála eredményei
Női nosztalgia-mérkőzés
Aranyos Angyalok-Trükkös Tündérek 13-12 (7-7)
Gólszerzők: Angyal 4, Horváth I. 2, Takács 2, Fiedler, Gódorné, Kántor, Mátéfi, Tóth-Harsányi, illetve Kovács É. 3, Kiss É. 2, Major 2, Erdős, Horváth K., Jeddi, Pádár, Simics
Férfi nosztalgia-mérkőzés
Régi Csibészek-Öreg Rókák 18-13 (9-6)
Gólszerzők: Sibalin 5, Gyurka 4, Marosi 4, Horváth A. 2, Iváncsik M. 2, Vass K., illetve Borsos 3, Kovács P. 3, Lele 2, Szabó L. 2, Bíró, Kovács M., Putics
All-Star mérkőzés
Királyok-Ászok 34-34 (16-12) Gólszerzők: Zsigmond 5, Kulcsár 3, Kirsner 3, Pásztor 3,Tóth T. 3, Berta 2,Mravikova 2, Pigniczki 2, Radulovics 2, Kotormán, illetve Lovász 7, Iváncsik G. 5, Császár 3, Ferling 3, Harsányi 3, Németh H. 2, Nagy I. 2, Rosta, Puljezevics, Uhrakova