Erzsébet
1 °C
4 °C

Kulcsár Anitára emlékeztek

2005.01.20. 23:32
Győrben temetik el a szerdán tragikus hirtelenséggel autóbalesetben elhunyt Kulcsár Anitát. A válogatott kézilabdázó halálára emlékeztek a szurkolók a csütörtökön lejátszott kiskunhalasi bajnoki mérkőzésen is.
#alt#
Kulcsár Anita (1976-2005)
Tekintse meg képeinket.

Csütörtök este Kiskunhalason rendezték az első hazai női kézilabda-meccset Kulcsár Anita szerdai halálos kimenetelű autóbalesete óta. Amint várható volt, az egész sportágat, de talán az egész országot megrázó tragédia a sportcsatorna kamerái előtt zajló mérkőzésre is rányomta a bélyegét.

Fekete transzparens

A kezdősípszó előtt egyperces néma csenddel emlékeztek a Dunaferr és a magyar válogatott beállósára a játékosok és szurkolók. A lelátón egy nagy fekete leplen csak annyi állt: Anita. A drukkerek megegyeztek, az első tíz percben nem bíztatják csapataikat - a Debrecen volt a vendég -, csak a gólok után hallatszott taps, egyébként néma csend honolt: csupán a játszók egymásnak szóló instrukciói hallatszottak.

A mérkőzés emellett is emlékeztetett a huszonnyolc évesen elhunyt világklasszisra: a hazaiak kispadján Zsiga Gyula ült. Ő volt az a tréner, aki miatt négy évvel ezelőtt Kulcsár elhagyta első élvonalbeli klubját, a Győrt és Székesfehérvárra, a Cornexihez igazolt.

A mérkőzés fordulatos csatát és a hazaiak szempontjából bravúros döntetlent hozott az összecsapás.

Jövő szombaton játszik először a Dunaferr

Csütörtökön kiderült, Győrben helyezik végső nyugalomra a kézilabdázót. A temetés időpontját pénteken véglegesítik.

A játékos utolsó csapata, a Dunaferr - az e hétről törölt két mérkőzése után - szeretné még elhalasztani a jövő szerdára kiírt, Spartacus elleni idegenbeli bajnoki találkozóját, s erről már tárgyalt is a pályaválasztóval, amely támogatta a kezdeményezést. A dunaújvárosi alakulat aztán jövő szombaton már pályára lép Valenciában, a soron következő Bajnokok Ligája-összecsapásán.

Eldőlt, hogy a most szombatról elhalasztott, Buducnost Podgorica elleni BL-mérkőzésre február 6-án, 18 órától kerül sor.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?