Eltemették Kulcsár Anitát

2005.01.25. 17:03
Több ezren kísérték utolsó útjára Kulcsár Anitát, a Dunaferr és a magyar válogatott világklasszis kézilabdázóját, aki január 19-én hunyt el autóbalesetben.
Alig egy hete rázta meg az egész magyar sportéletet Kulcsár Anita tragikus halála. A női kézilabda-válogatott huszonnyolc éves beállósa múlt szerdán sukorói otthonából utazott Dunaújvárosba csapata edzésére, amikor Velence és Pusztaszabolcs között autója kicsúszott és egy fának ütközött. Kulcsár Anita a helyszínen életét veszítette. A rendőrség közlése szerint nem volt bekötve biztonsági öve, ami megmenthette volna a világklasszis kézilabdázót.

Több ezren kísérték utolsó útjára

Kedden a győri Nádorvárosi Köztemetőben játékostársak, sportvezetők, barátok, ismerősök búcsúztatták a népszerű sportolót. Utolsó klubja, a Dunaferr képviseletében Szevenyei István szóvivő, a Magyar Kézilabda Szövetség részéről pedig Sinka László mondott beszédet. A temetésen jelen volt még többek között Lamperth Mónika belügyminiszter, Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal vezetője, Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság ügyvezető igazgatója.

Már Kulcsár Anita felravatalozott koporsójánál is több százan rótták le kegyeletüket. A temetőben nagy kivetítőn felidézték pályafutásának szép pillanatait, parádés góljait. A temetésre több ezresre duzzadt a megemlékezők tömege.

Visszavonultatják a mezét

A játékost a Magyar Kézilabda Szövetség, a Magyar Olimpiai Bizottság, valamint a Dunaferr Női Kézilabda Klub és a Dunaferr Sportegyesület is saját halottjának tekinti. Klubja visszavonultatta Kulcsár Anita 22-es mezét, ezzel a számmal már soha többet nem játszhat senki a dunaújvárosi csapatban. Szülővárosában, Szerencsen sportcsarnokot akarnak elnevezni róla.