Benedek
-5 °C
5 °C

Pálinger Katalin Dániába igazol

2005.02.17. 16:27
A Dunaferr női kézilabdacsapatának világklasszis kapusa, Pálinger Katalin két évre a dán Köbenhavnhoz igazolt, ahol válogatottbeli társa, Siti Eszter is játszik.
Nem hosszabbít szerződést csapatával Pálinger Katalin, a Dunaferr női kéziseinek kapusa. A válogatott világklasszis hálóőr úgy döntött, a nyártól külföldön próbálja ki magát és a dán, norvég, spanyol és más ajánlatok közül az FC Köbehavn szerződését írja alá - számolt be a keddi Nemzeti Sport.

Pálinger Katalin
Fotó: palingerkatalin.com
Pálinger a sportnapilapnak úgy nyilatkozott, már egy évvel ezelőtt is elvágyott Magyarországról, de akkor még engedett az újvárosiak marasztalásának. Jelenlegi klubjáról azt mondta, nagyon korrektek voltak a vezetők vele, ezért is jelezte a lehető leghamarabb, nem marad, hogy legyen idő utódja megtalálására.

Szimpatikus csapat, kedvenc város

A világklasszis még nem írta alá szerződését a koppenhágaiakkal, amit várhatóan néhány héten belül tesz meg. A kapus azzal indokolta választását, hogy szívesen játszik a világ talán legerősebb bajnokságában és szimpatikus csapatról van szó. Nem mellékesen, ott játszik Siti Eszter és szereti a dán fővárost is, ahonnan ráadásul könnyen haza tud utazni.

Pálinger Katalin az elmúlt világversenyeken rendre a csapat egyik legjobbja volt, játéka a poszt világklasszisai közé emelte. Olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok, Eb-bronzérmes klubjával kétszeres magyar bajnok és háromszoros kupagyőztes.