Kevés esélye maradt a Fotex Veszprémnek

2005.03.05. 19:00
Hétgólos vereséget szenvedett a spanyol Ciudad Real otthonában a Fotex Veszprém kézilabdacsapata, amelynek így minimálisra csökkentek az esélyei a legjobb négy közé jutásra a Bajnokok Ligájában. A 29-22 arányban győztes hazai csapatnál az exveszprémiek, Dzomba és Sterbik kiemelkedően játszottak.
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a lehető legnehezebb ellenfelet kapta a Fotex Veszprém: a spanyol Ciudad Real a világ leggazdagabb kéziklubjának számít. A párharc első találkozójának érdekessége volt, hogy két, az elmúlt években a veszprémieket erősítő játékos, Sterbik Árpád és Mirza Dzomba is a hazai csapatban szerepelt.

Négy góllal is vezetett a Fotex

A meccs nagyon jól kezdődött magyar szempontból: a Ciudad idegesen játszott, labdákat adott el, így előbb két góllal (1-3, aztán 2-4), majd még jobban is elhúztak Pásztorék. A Fotexben elsősorban az olimpiai és világbajnok kapus, Vlado Sola remekelt, de gyorsan három gólig jutott a beállós Gál Gyula. Tíz perc elteltével 6-2-re vezetett a magyar bajnok.

Perez újra a pályán

Dusebajev vezérletével kezdte meg a felzárkózást a hazai csapat, amely védekezést váltott. Hiába fogott ziccereket és hetest is Sola, támadásban megbénult a Fotex és egy kettős emberelőnyt kihasználva egyenlített a Ciudad (8-8).

A huszadik percben a vezetést is megszerezte a spanyol gárda, míg a vendégszurkolók annak örülhettek, hogy többhónapos kihagyás után újra pályára lépett Perez Carlos. A félidő további része a hazaiaké volt, háromgólosra hízott a Ciudad Real előnye, még úgy is, hogy a hajrában kicsit magára talált a Fotex. A szünetben 14-11-re vezetett a spanyol sztárcsapat.

Sterbik remekel, majd lesérül

A fordulás után az addig is szenzációsan játszó Sterbik Árpádnak gyakorlatilag képtelenség volt gólt lőni, így a hazaiak előnye tovább nőtt (18-13). A második félidő első tíz percében mindössze két gólra volt képes a Fotex (20-13), így félő volt, hogy ledolgozhatatlan hátrányba kerül a visszavágóra. A negyvenedik percben a Ciudadban megsérült Sterbik, akit ölben kellet levinni a pályáról, a világklasszis kapus a bal térdét fájlalta.

Talán emiatt, de a különbség már nem nőtt a két csapat között. Sőt, a hajrá kezdetén csak öt találattal vezetett a spanyol gárda, de a veszprémiek nem tudtak jobban felzárkózni. Az utolsó percben hetest is hibázott Lazarov (büntetőből egyszer sem sikerült betalálniuk a vendégeknek), míg a másik oldalon Dzomba betalált, 29-22, így a Ciudad tekintélyes, hétgólos előnyt szerzett a visszavágóra.

Kevés esély

A szombaton látottak alapján a Fotex egyetlen esélye a legjobb négy közé jutásra, ha a sajnálatos sérülést szerző Sterbik Árpád nem épül fel jövő szombatra.