Bernadett
0 °C
4 °C
Kékesi Márton
ma 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

Újabb dán akadály a Dunaferr előtt

2005.03.22. 11:53
Kedden délben Bécsben elkészítették a női kézilabda európai kupák sorsolását. A Dunaferr a Bajnokok Ligája elődöntőjében a dán Slagelsét kapta, az EHF-Kupában a Győr a német Lipcsével találkozik, a Cornexi pedig a Ferencvárossal.
A négy állva maradt női kézilabda csapat kedden délben megkapta elődöntőbeli ellenfeleit a nemzetközi kupákban. Négy magyar csapat eddig még sohasem volt érdekelt a fináléba kerülésért, valamennyi ország csapatait tekintve a magyarok adták a legtöbb résztvevőt az idei kupasorozatokban.

A Dunaferr visszavághat a tavalyi vereségért

A Bajnokok Ligájában érdekelt Dunaferr visszavághat tavalyi legyőzőjének, a címvédő dán Slagelsének. A Dunaferr egy éve, szintén az elődöntőben, öttel nyert hazai pályán, ám tízzel kapott ki vendégként. A dánok a döntőben a szlovén Ljubljanát kettős győzelemmel múlták felül.

Az északi sztárcsapat az idei sorozatban meglepő vereséget szenvedett a csoportmeccsén a Szkopjétól idegenben - 20-12-re kaptak ki úgy, hogy az első félidőben mindössze négy gólt lőttek -, de elsőként jutott tovább. A negyeddöntőben a spanyol Prestigiót idegenben és hazai pályán is magabiztosan legyőzte.

A Dunaferr vélhetően a fináléban találkozott volna leginkább a Slagelsével, de a sors nem volt hozzá kegyes. A párharcban minimálisan talán esélyesebb a Slagelse - ráadásként az első meccset Magyarországon rendezik -, de a kiválóan küzdő és lelkileg sem ingatag dunaújvárosiak meglepetést okozhatnak. Csakúgy, mint a Viborg ellen, amelyiket büntetőkkel vertek ki idegenben. A másik ágon az osztrák Hypo és a macedón Szkopje mérkőzik.

Magyar döntőben reménykedve

Az EHF-Kupában mindhárom magyar társulat legszívesebben a német Lipcsével találkozott volna, de a tavalyi döntős Győrnek - a román Zalaut ejtették ki simán egy indulatoktól sem mentes meccsen - kedvezett a szerencse. A németek a francia Metzet búcsúztatták - összesítésben két gól volt a különbség -, de a Győr számít esélyesebbnek, és továbbjutása esetén garantált a magyar döntő. Görbiczék a visszavágót játsszák hazai környezetben.

A másik ágon a Cornexi és a Ferencváros csap össze, előbbi lesz a pályaválasztó. Mindkét együttes dán csapatot búcsúztatott a négy közé jutásért. A zöld-fehérek a bajnokságban 31-23-ra verték a fehérváriakat, a visszavágóra a hétvégén kerül sor, akkor már hangolhat a két csapat egymás ellen.

Az első mérkőzéseket április kilencedikén vagy tizedikén rendezik, a visszavágókat egy hét múlva.