Ötvenegy góllal nyert a női junior kézilabda-válogatott

2005.03.27. 16:44
A világbajnoki selejtező harmadik fordulójában a magyar női junior kézilabda válogatott nem bízott semmit a véletlenre, végig maximális erőbedobással játszva ötvenegy góllal, 65-14-re győzte le Moldovát. A másik ágon a rivális szlovénok kikaptak, így szerényebb siker is elég lett volna.
A magyar női junior kézilabda-válogatott továbbjutási céllal utazott ki a berlini világbajnoki selejtezőre. Az első fordulóban egy góllal, 26-25-re nagy küzdelemben legyőzte a házigazda németeket, a második találkozón viszont némi csalódásra csak döntetlenre futotta az erejéből a szlovénokkal szemben.

Percenként legalább egy gól

A harmadik, befejező játéknapra így adott volt a feladat, minél nagyobb különbséggel kell legyőzni az egyébként szerény képességű moldáv válogatottat a biztos továbbjutás érdekében. Előzetesen úgy lehetett kalkulálni, hogy harminchét gólos különbség kell, és ez az igen meggyőző siker is csak abban az esetben elég, ha a másik ágon a szlovénok csak egy góllal múlják felül a németeket. Ha kettővel, akkor mindenképpen harmincnyolc gólos győzelem szükséges a magyar továbbjutáshoz.

A magyar társulat a meccs egészében, vagyis hatvan perc alatt egész pályás letámadást alkalmazott, ennek köszönhetően hatvanöt gólt ért el, vagyis minden percre jutott legalább egy találat. Végül ötvenegy gól lett a két csapat közötti különbség.

Augusztusban lesz a junior vb

Mivel a mieink találkozója után a szlovénok nemhogy a csoportelsőséghez szükséges tizenhat góllal nem győzték le a németeket, hanem 24-18-as vereséget szenvedtek, ennél kisebb siker is magyar továbbjutást jelentett volna. Így viszont vélhetően világrekordot állított fel az olimpiai bronzérmes Mátéfi Eszter vezette alakulat.

A több élvonalbeli játékossal felálló - Tápai Szabina (Cornexi), Kamper (Ferencváros), Juhász Dunaferr - csapat így készülhet az augusztus eleji csehországi világbajnokságra.