Otthonában kapott ki a Dunaferr a BL elődöntőjében

2005.04.16. 20:28
Hiába küzdött remekül a Dunaferr női kézilabda-csapata, a "mumus" dán Slagelse három góllal verte a magyar bajnokot, a női kézilabda BL elődöntőjének első mérkőzésén.
A Dunaferr-Slagelse női kézilabda BL-elődöntő előtt Kiss Szilárd, a magyar együttes szakvezetője úgy nyilatkozott, a Slagelse erősödött tavaly óta, míg a magyar bajnok gyengült. Ennek ellenére bízik csapatában és a győzelemben. A két együttes az elmúlt években sorra találkozott, két éve az EHF-kupa döntőjében, tavaly pedig ugyancsak a BL elődöntőjében és mindkétszer a dán csapat bizonyult jobbnak.

Radulovics remek kezdése

Kiss Szilárd külön meglepetést is ígért a találkozóra, ami annyit jelentett, hogy három balkezessel kezdett a magyar bajnok, és Radulovics ezúttal védekezésben is benn maradt.

A találkozó elején Radulovics aztán nem védekezésével tűnt ki, hiszen az első perc végén az ő góljával szerezte meg a vezetést a Dunaferr, és az ötödik percben már három gólnál járt a kétszer is a világ legjobb játékosának választott átlövő.

A 8. percben lőtte az elsőt a Slagelse

A dánok, az első góljukat hét és félpercnyi játék után szerezték -büntetőből. A spanyol játékvezetők, a folytatásban is igen jóindulatúan fújták be a hétmétereseket a vendégeknek, szerencsére azonban ezek nem mindig végződtek góllal. Sajnos a mieink is megtorpantak, így nem sikerült jelentősebb előnyre szeret tenni.

A szünet után felváltva estek a gólok, vagyis a hazaiak nem tudtak elhúzni, megnyugtató előnyt szerezni. Egyre nőtt a feszültség, s a játékvezetők kiállításokkal próbálták elejét venni az agresszivitásnak, de ítéleteikkel inkább a hazaiakat sújtották.

Szenzációs Leganger

Állandósult a 2-3 gólos különbség, majd két eladott labdát követően a 46. percben egyenlő lett az állás (20-20). Ekkor sajnos hullámvölgybe került a Dunaferr, s emberelőnye alatt a Slagelse a vezetést is megszerezte.

Leganger szenzációsan védett, és sajnos társai is sziporkáztak, így 25-22-re ellépett a dán bajnokság listavezetője. Így a folytatásban már az volt a kérdés, hogy egyáltalán nyer-e a Dunaferr, amely a kritikus tízperces szakaszban csupán egyszer volt eredményes. 26-25-re még sikerült felzárkózni, de a hajrában Leganger ismét bravúrok sorát mutatta be, társai a magyar kapu előtt pedig nem hibáztak.

Minimális remény a visszavágóra

Ezzel elszállt a remény még a hazai sikerre is, így a jövő vasárnapi visszavágón (Bröndby, 19:30 ó) a Dunaferr helyzete kilátástalannak tűnik. A "mumus" Slagelse utoljára január 22-én kapott ki, akkor a másik elődöntős macedón Szkopje otthonában BL-csoportmérkőzésen, azóta 16 hazai, illetve nemzetközi találkozón diadalmaskodott megszakítás nélkül.

Női BL, elődöntő, 1. mérkőzés:
Dunaferr-Slagelse (dán) 25-28 (12-10)

gól: Radulovics 8, Vincze, Kindl, Ferling 4-4, Balogh 2, Pigniczki, Németh, Pálffy 1-1, illetve Petrovic 12, Fridrikas, Kliukaite 4-4, Melgaard, Savic 3-3, Radulovic, Lungu 1-1