A Győr lett a női kézilabda-bajnok

2005.06.01. 20:13
Története harmadik bajnoki címét szerezte meg a győri női kézilabda csapat, mert a szezon utolsó mérkőzésén, hazai pályán tíz góllal verte a címvédő Dunaferrt. Az elveszített EHF-Kupa-döntő után a győriek a kupagyőzelem mellé gyűjtötték be a bajnoki aranyérmet.
A női kézilabda magyar bajnokság utolsó mérkőzésén a Győr fogadta a Dunaferrt, és amennyiben nyer, akkor hosszú idő után először nem a vendégek szerzik meg az elsőséget. A Győr a Cornexi ellen csúnyán elveszített EHF-Kupa-döntő után mindenképpen nyerni akart, de nagy kérdés volt, hogy ezúttal elviselik-e az esélyesség terhét.

Negyedóra alatt három Dunaferr-gól

Jól kezdett a hazai társulat, az első tíz percben 4-1-es előnyre tett szert, mert Dokic és Gogirla kétszer is betalált, míg a kemény és határozott védekezésnek nem találta az ellenszerét a Dunaferr. Görbicz három tökéletes hetesével 7-2-re nőtt a hazai csapat előnye, a vendégek közül csak Radulovics volt eredményes.

A szakvezető, Kiss Szilárd időkérése után nem változott meg gyorsan a játék képe, a Dunaferr negyedóra alatt mindössze három gólt ért el, mert Herr Orsolya kiváló teljesítményt nyújtott a kapuban.

A Dunaferrből csak Pálinger dicsérhető

Pálffy pályára küldése azonban jót tett a Dunaújvárosnak, 9-7-re felzárkózott, de a játékrész utolsó találatát Gogirla jegyezte, így háromgólos győri előnnyel kezdődött a szünet. A Dunaferrből csak a Dániába távozó Pálinger Katalin nyújtott elfogadhatót.

A fordulás után a Dunaferr továbbra sem találta a ritmust, valamennyi klasszisa csak árnyéka volt önmagának, a győriek viszont Gogirla és Görbicz vezetésével ellenállhatatlanul és rendkívül elszántan játszottak. Utóbbi nagyszerű gólokat ért el, és lázba hozta a fanatikus közönséget.

A győri kapus, Herr Orsolya volt a mezőny legjobbja

A győriek védekezése továbbra is remekül működött, a kapuban pedig Herr nyújtott messze átlagon felettit, közel hetven százalékkal hárította a labdákat. A hazaiak tetszés szerint érték el góljaikat, az utolsó negyedóra előtt 16-10 volt az állás, a másik oldalon a legjobb játékos, Radulovics a második játékrészben egyszer sem volt eredményes.

A hajrában csak az volt a kérdés, hogy egy vagy kétszámjegyű lesz a Dunaferr veresége. Végül tíz lett a különbség - 25-15 -, a Győr pedig negyvenhat év után ünnepelhetett újra bajnoki aranyat.

Harmadik a Ferencváros

A nap másik mérkőzésén a Ferencváros 42-29-re verte Cornexit, így harmadik lett. A Cornexi a rájátszásban mind a hat találkozóját elbukta, ebből adódóan csak negyedik lehetett.

A védekezés volt a siker kulcsa
Róth Kálmán, így értékelt: Amit elterveztünk, megvalósítottuk. A kiváló védekezéssel alapoztuk meg a sikert. Ha az elején Pálinger nem véd jól, már akkor eldőlt volna az összecsapás. Óriási diadal ez a csapatnak, a városnak, rengeteg munka van mögötte. Nálunk szinte mindenki jól játszott.

Kiss Szilárd, a Dunaferr vezetőedzője, akinek csapata a január 19-én autóbalesetben elhunyt Kulcsár Anitára emlékezve az egykori beállóst ábrázoló pólóban vette át az ezüstérmet. "Nagy teher alatt játszottunk. Sok helyzetünk volt, de Herr Orsolya remekül védett. Ez elbizonytalanított bennünket, és ez volt az oka a súlyos vereségnek. A Győr minden téren jobb volt."