Klaudia
-3 °C
3 °C

Mocsai Lajos újra nagy csapatot akar a Vasasból

2005.06.09. 20:22
Ismét régi sikerei színhelyén dolgozik Mocsai Lajos: a Vasas női csapatával 1982-ben BEK-et nyerő kézilabdaedző visszatért a Fáy utcába. Az idén a kiesés ellen harcoló piros-kékek a középmezőnyben szeretnének végezni az új szezomban.
Új felállásban, megerősített kerettel és a klub történetének legnagyobb sikerét arató edzővel kezdi a felkészülést az új szezonra a Vasas női kézilabdacsapata.

Újabb játékosok

A korábbi bejelentés után csütörtökön mutatkozott be új feladatában a sajtónak a Fáy utcába húsz év után visszatérő Mocsai Lajos, az együttessel 1982-ben Bajnokcsapatok Európa-kupáját (BEK) nyerő volt szövetségi kapitány.

"Hamar megszületett a döntés, miután megkeresett a Vasas elnöke, Markovits László. Én a testnevelési egyetem menedzserigazgatója vagyok, és itt is hasonló menedzserszemlélettel találkoztam" - indokolt az elmúlt fél szezonban a német Gummersbach férfi gárdájánál dolgozó világhírű kézilabdaedző. Annak ellenére tért vissza Budapestre, hogy marasztalták, és mint megjegyezte, az együttes utolsó öt meccset nyolcvanezren látták.

Mocsai újabb játékosokat szeretne

Három érv szólt Mocsai számára a Vasas mellett: a múlt, az, hogy innen indult, az ambíció, ami benne is megvan a nagy sikerek elérésére és a klubvezetés szimpatikus szemlélete.

A csapatépítésbe nem sikerült igazán beleszólnia a Magyarországon legutóbb a női válogatottal dolgozó - és világbajnoki és olimpiai ezüstöt elérő - szakembernek, így időközben szeretné megerősíteni egy minőségi átlövővel, illetve külföldi játékosokkal a Vasast. "Könnyen senki nem fog nekünk gólt dobni, a támadójátékunk gyorsszellemű lesz, ennyit megígérhetek" - mondta Mocsai.

Erősebb kerettel a nyolc közé

A tizenhat fős keret részben a tavalyi játékosokból, három most csatlakozó juniorokból és négy újonnan igazolt kézilabdázóból áll majd. A Vasashoz csatlakozott a Vácból Moszkovaja és a Kiskunhalasból a góllövőlista harmadikja, Szilágyi Anett is.

A célkitűzés egyelőre a negyedik-nyolcadik hely megszerzése, Gurics Attila szakosztály-igazgató szerint reális elvárásokat kellett megfogalmazniuk anyagi lehetőségeik ismeretében. Egy hazai élcsapat felépítéséhez évi 120-150 millió forintra lenne szükség, most azonban nem tudtak ennyit előteremteni. A középmezőnyt már nagy lépésnek mondta ahhoz képest, hogy idén a kiesés ellen küzdöttek a piros-kékek.

All-Star Aréna lett a Fáy utcából

A kézilabda-szakosztály egyébként is megváltozott felállásban vág neki az új szezonnak: a Fáy utcai csarnok üzemeltetését a Media Full Service Kft. A létesítménybe a jövőben minél több rendezvényt szeretnének vinni, és a jövőben - már az új szponzor megjelenésével - All-Star Vasas Arénának hívják a csarnokot. A támogatók közé került az újra elindított és a jövőben heti bulvárlapként jelentkező Pesti Hírlap is.