Auguszta
-4 °C
2 °C

Aranyra pályáznak a szegedi kézisek

2005.06.20. 15:38
A soron következő három évben aranyérmet akar szerezni a Pick-Szeged a férfi kézilabda bajnokságban. Az idén második alakulat négy válogatott játékost igazolt, köztük a világklasszis Nenad Perunicsicset.
A férfi kézilabda NB I-ben és a Magyar Kupában is második Pick-Szeged újabb hároméves szponzori szerződést kötött a T-Mobile Magyarország Rt-vel. A 2008. június 30-ig szóló megállapodást Lele Ambrus, a klub elnöke és Sugár András, a telekommunikációs vállalat első embere írta alá hétfőn Budapesten.

Világklasszis csatlakozik a csapathoz

Lele reményét fejezte ki, a csapat meg tudja hálálni a bizalmat. Jelezte egyúttal: az elmúlt években a bajnokság szorossá tétele volt a cél, mostantól azonban egyértelműen az aranyérmet megcélozva kezdi a gárda a szezont - a Veszprémet kell letaszítaniuk a trónról -, és a Bajnokok Ligájában is szeretnének előrébb lépni. Idén a legjobb tizenhat között a címvédő szlovén Celje állította meg Kovács Péter csapatát.

A nyáron megerősödik az együttes, a válogatott irányító, Lendvay Péter mellett a német állampolgársággal is rendelkező szerb átlövő, Nenad Perunicsics is Szegedre igazolt. A világklasszis játékosról eddig számtalan orvosi szakvéleményt szereztek be - korábban elterjedt róla, hogy nem teljesen egészséges -, és joggal bíznak benne, hogy a harmincnégy éves játékos régi arcát mutatja az alföldi városban.

Mezei vállalt még egy évet, Laluska távozott

Rajtuk kívül a dunaferres Krivokapics is aláírta már szerződését, hasonlóan a válogatott második számú beállójához, Herbert Gáborhoz. Herbert Szegeden nevelkedett, és néhány éves kitérő után tér vissza. A városi sportigazgató - az ugyancsak a beálló posztján szereplő -, Mezei Richárd egy évig még vállalta a felkészülést. A balkezes átlövő Laluska Balázs ugyanakkor Spanyolországba szerződött.

Az országgyűlési képviselő, Újhelyi István társadalmi elnökként azt hangsúlyozta, hogy a most megkötött és az elmúlt időszakban aláírt szponzori szerződések mindegyike stratégiai jellegű, hosszú távra köttettek, ami garantálja a színvonalas, zavartalan munkát, és komolyabb célok elérését.