Valér
2 °C
8 °C

E.ON Kézilabdagála: büntetővel nyerték a Királyok

2005.12.31. 14:39
Az előmérkőzésen, és a csillagok csatájában is döntetlen született a másodszor megrendezett magyarországi kézilabda-gálán. Görbicz Anita vereséget szenvedett, Tápai Szabina százszor szebb volt nála.
A tavalyi nagysikerű szegedi bemutatkozást követően idén debreceni gálával búcsúzott az évtől a hazai kézilabdasport.

Döntelen a kezdőmeccsen

A teltházas Főnix-csarnokban péntek délután többek között nosztalgiamérkőzésekre, illetve ügyességi játékokra került sor, amelyek a Királyok és Ászok programzáró All Star-találkozóját vezették fel.

A DVSC 1995-ben EHF Kupa-győztes női együttese az ugyanabban az évben világbajnoki ezüstérmes magyar válogatottal találkozott (18-18), majd a férfi bajnokság 1975-ös legjobbja, a Debreceni Dózsa a Budapest All Stars öregfiúk csapatát verte három góllal (20-17).

Zsiga belőtte, Skaliczki kihagyta

A főmérkőzésre, akárcsak tavaly, a két csapatkapitány - ezúttal Kirsner Erika és Mezei Richárd - egy héten át tartó választása alapján álltak össze a gárdák.

A nagy várakozással várt találkozó végül harminchét-harminchetes döntetlennel zárult. A Királyok és az Ászok összecsapását azonban "hivatalosan" az előbbiek nyerték, Zsiga Gyula, Németh András segítője ugyanis belőtte a ráadásbüntetőjét, míg az Ászokat irányító Skaliczki László kihagyta a magáét.

Pálinger együtt szerelmével

A 2x20 perces összecsapáson - ahogy az várható volt - a játékos, látványos elemek domináltak, a pályán lévők szinte kizárólag a közönség szórakoztatására törekedtek. Pálinger Katalin a szíve választottjával, a spanyol világbajnok Iker Romeróval volt egy csapatban.

A találkozó előtt hirdették ki a Miss Kézilabda-díj győztesét. A szurkolók az utolsó szakaszban már csak három jelöltre, Görbicz Anitára, Szűcs Gabriellára és Tápai Szabinára adhatták le voksukat, és mint kiderült, utóbbinak akadt a legtöbb támogatója. Az már korábban eldőlt, hogy a Mr. Kézilabda címet Nagy László érdemelte ki.