Hazai pályán zakózott a Dunaferr, idegenben nyert a Győr

2006.01.29. 16:49
A női kézilabda Bajnokok Ligája negyedik fordulójában a Dunaferr idegenbeli veresége után hazai környezetben is kikapott a címvédő dán Slagelsétől. Az első félidő végén különösen gyengén játszottak az újvárosiak, akkor hatgólos hátrány szedtek össze, aztán megpróbálták ledolgozni, de nem jártak sikerrel.

A továbbjutás szempontjából kiemelten fontos mérkőzést játszott a Dunaferr szombat délután a dán Slagelse ellen. Idegenben nagyszerűen hajrázva két góllal(27-25) maradt alul a magyar bajnoki ezüstérmes, és ez alapot adhatott arra, hogy hazai környezetben esetleg képesek legyőzni Ferlingék a címvédő társulatot.

Radulovics belejött, de az ő góljai is kevésnek bizonyultak

A remények azonban nem éltek sokáig, az első negyedórában még jól tartotta magát a hazai csapat, aztán fokozatosan visszaesett, az első félidő végén pedig kifejezetten rosszul, számtalan technikai hibával és kapkodva játszott. Akkor a helyenként brutálisan védekező vendégek megléptek, és a szünetig hatgólos előnyt csikartak ki. Ráadásként Mehlmannt ütésért végleg kiállították.

A fordulás után Bulath Anita mellett Bojana Radulovics is belejött a gólgyártásba, sorra lőtte a sarkokba a labdát, a magyarok felzárkóztak, a kétgólos különbségen belülre azonban nem tudtak kerülni, mert a sorsdöntő pillanatokban ziccereket és hetest hibáztak - Radulovics kezéből vélhetően kicsúszott a labda -, Leganger pedig remekül védett.

Oroszországban nem szabad rosszul játszani

A Dunaferr helyzete ettől még nem reménytelen, de a világbajnok orosz válogatott játékosokkal felálló Togliatti otthonában pontszerzésre lenne szüksége a továbbkerüléshez, ami nem könnyű feladat. Az oroszok a szerb Milos otthonában veszítettek a hétvégén, de a táblázaton jobb gólkülönbséggel egyelőre megelőzik a magyarokat.

Jegyzőkönyv:
Dunaferr-Slagelse (dán) 23-27 (9-15)
Gólszerzők: Bulath 7, Radulovics 6/1, Ferling, Borbás 3-3, Vincze 2, Mehlmann, Lovász 1-1, illetve Savic 8, Popovic 7/1, Lungu 4, Melgaard, Hörlykke 2-2, Turaj, Christiansen, Patinic 1-1, Poltorockaja 1/1 Az állás: 1. Slagelse 6 pont, 2. Toljatti 4 (113-108), 3. Dunaferr 4 (105-105), 4. Knjaz Milos 2
A magyar bajnokság legutóbbi aranyérmese, a Győrre nehéz feladat várt, hiszen az orosz Volgográd otthonában kellett nyernie ahhoz, hogy életben tartsa továbbjutási álmait. Görbiczék ezt a tett végrehajtották, egy gólszegény mérkőzésen 21-19-re nyertek úgy, hogy a félidőben még kétgólos hátrányban voltak. A második játékrészben azonban mindössze hat gólt kaptak, így csikarták ki a sikert. A győriek legjobbja a román Bradeanu volt, rajta kívül a sérüléséből visszatérő Vérten valamint a kapusok mutattak be átlag feletti teljesítményt.

A győriek két hét múlva a tavalyi döntős Szkopjét fogadják, a macedónok az első meccsen tíz góllal múlták felül Róth Kálmán együttesét. A Szkopje a hétvégén legyőzte a dán Aarhust, így öt ponttal átvette a vezetést, de a dánok is ugyenennyit gyűjtöttek, míg a Győr négynél tart.