Francia győzelem a férfi kézilabda Eb-n

2006.02.05. 18:03
A svájci férfi kézilabda Európa-bajnokság döntőjében a francia válogatott magabiztos játékkal verte a világbajnok spanyolokat és megszerezte első Eb érmét, ami egyből arany lett. A bronzérmet a dánok szereték meg, miután a kisdöntőben legyőzték az olimpiai bajnok horvátokat.

A francia válogatott nyerte a svájci férfi kézilabda Európa-bajnokságot, miután a vasárnapi zürichi döntőben 31-23-ra legyőzte a világbajnok spanyol csapatot.

Meggyőző francia fölény

A franciák szinte végig irányították a találkozón, a spanyolok ászait "kivették" a játékból, ugyanakkor minden helyzetből bátran lőttek, és többnyire eredményesen céloztak. A leginkább Karabatic volt ellemében, akinek szinte valamennyi próbálkozása góllal zárult.

Az első félidő utolsó tíz percét például 6-1-re nyerték, így nem volt meglepő, hogy a szünetben négy góllal vezettek.

Újabb spanyol hullámvölgy

A második félidő elején ugyan feljöttek két gólra is Iker Romeroék, de ismét volt egy rossz periódusuk, újabb tíz perces gólszünet következett, és ennek végén ismét héttel mentek a franciák.

Ezt az előnyüket aztán különösebb erőfeszítések nélkül meg is tartották, így alaposan visszavágtak a csoportküzdelmek során elszenvedett 29-26-os vereségért.

A franciák ezt megelőzően sohasem szereztek érmet Eb-n, de most nagyon magabiztosan játékkal, bizonyultak jobbnak a spanyoloknál.

Dán bronzérem

A harmadik helyet a dán válogatott szerezte meg, miután a bronzmérkőzésen 32-27-re legyőzte az olimpiai bajnok horvát csapatot. A skandináv együttes egymást követő harmadik kontinensviadalon szerzett bronzérmet.

Eredmények:
A döntőben:
Franciaország-Spanyolország 31-23 (17-13)
gólszerzők: Karabatic 11, Abati 6, Narcisse 4, Fernandez, B. Gille, Kempe, Guigou 2-2, G. Gille, Abalo 1-1, illetve Garcia 6, Urios Fonseca, Rocas 4-4, Romero 3, Entrerrios, Ortega 2-2, Belaustegui, Rodriguez 1-1

A 3. helyért:
Dánia-Horvátország 32-27 (16-9)
gólszerzők: Madsen 9, Jensen, Stryger 5-5, Rasmussen 3, Jörgensen, Boldsen, Knudsen, Noddesbo 2-2, Christiansen, Spellerberg 1-1, illetve Lackovic, Dzomba 6-6, Spoljaric 5, Vori, Metlicic 3-3, Buntic 2, Sulic, Balic 1-1