Nehéz kupaellenfelek a magyar női kézilabdacsapatoknak

2006.02.21. 14:29
Az öt érdekelt magyar csapatból a két KEK-ben szereplő gárda szerencsésnek mondhatja magát, míg a három EHF-kupa-résztvevő nehéz ellenfeleket kapott az európai kézilabdakupák keddi sorsolásán.

A versenyben lévő öt magyar női kézilabdacsapatból három is nehéz ellenfeket kapott az EHF-kupa és a KEK keddi sorsolásán.

A Bajnokok Ligájából csoportharmadikként a KEK-be átkerült Dunaferr és Győri ETO egyaránt verhető ellenfelet kapott: előbbi a Vácot búcsúztató norvég Gjerpen Skiennel, míg utóbbi a sorozat 2003-as győztesével, az akkor a legjobb négy között éppen a Győrt búcsúztató francia Besanconnal találkozik.

Az EHF-kupában szereplő három magyar gárda már nehezebb, de semmiképpen sem megoldhatatlan feladat előtt áll: a Debrecenre a 2004-ben KEK-elődöntős francia Metz, a Ferencvárosra az egy éve éppen a sorozat ezen szakaszában a zöld-fehérek által kivert dán Gudme, míg a címvédő Cornexi-Alcoára a KEK-ben tavaly döntős Podravka Koprivnica vár.

A Ferencváros kivételével valamennyi magyar csapat hazai pályán kezd március 11-én vagy 12-én. A visszavágókat egy héttel később rendezik.

A negyeddöntők párosításai

EHF-kupa, negyeddöntő
Debrecen-Metz (francia)
Ikast Bording (dán)-Motor Zaporizzsja (ukrán)
Cornexi-Alcoa - Podravka Koprivnica (horvát)
GOG Gudme (dán)-Ferencváros
KEK, negyeddöntő
Dunaferr-Gjerpen Skien (norvég)
Itxako Estella (spanyol)-Larvik HK (norvég)
Bayer Leverkusen (német)-Buducnost (szerb-montenegrói)
Győri ETO-Besancon (francia)