A Fradi továbbjutott, a Cornexi kiesett az EHF-Kupából

2006.03.18. 19:58
A Ferencváros remek játékkal, magabiztosan verte a dán Gudmét, így bejutott a női kézilabda EHF-Kupa legjobb négy csapata közé. Ugyanez nem sikerült a címvédő Cornexinek, amely a hazai kétgólos vereség után, a visszavágón is kikapott a horvát Koprivnicától.

A Ferencváros-Gudme összecsapáson jó védekezéssel nyitott mindkét csapat, az első találatra három percet kellett várni. A hazaiak kapujában Pastrovics már a kezdetektől jól védett, és arról nem ő tehetett, hogy az 5. percben a dánok már 3-1-re vezettek.

Parádézott a Fradi

A folytatásban aztán újított a hazai együttes, és sorozatban hatszor volt eredményes. A dánok ezután sem tudtak felpörögni, és egyre nőtt a különbség (15-7). Remekül játszott a magyar gárda, a támadások gyorsak és java részt pontosak voltak, a védelem ugyanakkor jól zárt. A Fradi erejét jelezte, hogy még emberhátrányban is betalált, így a szünetre hétgólos előnnyel mehetett.

A második félidőre feladták a dánok

A második félidőben folytatódott a lehengerlő játék, a 33. percben 21-11-re módosult az állás. A Gudme padlóra került, szinte semmi sem sikerült a vendégeknek, és a hátralévő időben már alig tanúsítottak ellenállást. A hajrában Németh András már pihentethette kulcsembereit is, de a dánok így sem tudták megszorongatni a Fradit.

A kiváló napot kifogó, és vastaps közepette levonuló Ferencváros teljesen megérdemelten lépett tovább, és várhatja az elődöntő keddi, bécsi sorsolását.

Balogh kiválása sokat jelentett

Búcsúzott a címvédő Cornexi-Alcoa-HSB Holding a női kézilabda EHF Kupától, miután a negyeddöntő visszavágóján óriási csatában kikapott a horvát Podravko Koprivnica vendégenként.

Elszánt kezdett az első mérkőzésen otthon kétgólos vereséget elszenvedő Cornexi, és sikerült tartani a lépést az ellenféllel. Negyedóra elteltével viszont egy szabálytalanság miatt Balogh piros lapot kapott, így a legjobbját elveszítette a székesfehérvári alakulat. A folytatásban is felváltva estek a találatok, mindkét gárda keményen védekezett.

A bírók befújták a hazai pályát

A második félidőben még erőszakosabban játszott a Cornexi, a játékosok nem ismertek elveszett labdát, és ez a harci kedv nem kedvezett a horvát együttesnek. A vendégek a 45. percben ledolgozták hátrányukat", 18-16-ra vezettek. Csakhogy a kaproncaiak időkérés után újítottak, és egyenlítettek.

A bírók támogatását is élvező hazaiak végül a kemény csatában elfáradó Cornexi fölé kerekedett, és megint két góllal győzött. A végeredményt Pádár időntúli szabaddobással állította be. Sugár a vereség ellenére remekelt a kapuban, öt hétméterest fogott.

Női EHF-Kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Ferencváros-GOG Gudme (dán) 31-23 (18-11)
Továbbjutott: az FTC, 60-53-as összesítéssel.

Podravka Koprivnica (horvát) - Cornexi-Alcoa-HSB Holding 26-24 (12-12)
Továbbjutott: a Koprivnica, kettős győzelemmel, 54-50-es összesítéssel