Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Nehéz sorsolás a női kézilabda kupákban

2006.03.21. 14:07
Nem könnyű, ugyanakkor nem is reménytelen a női kézilabda csapatok soersolása a nemzetközi kupák elődöntőiben. Az EHF Kupában a Ferencváros az ukrán Zaporizzsjával, a Debrecen a Cornexit búcsúztató horvát Koprivnicával, míg a KEK-ben érdekelt Győr a norvég Larvikkal találkozik.

A női kézilabda EHF Kupában a Ferencváros az ukrán Motor Zaporizzsjával, a Debrecen a horvát Podravka Koprivnicával, a KEK-ben pedig a Győri Graboplast ETO KC a norvég Larvikkal találkozik az elődöntőben. A keddi bécsi sorsoláson az is kiderült, hogy az FTC és a Győr otthon, a DVSC pedig idegenben kezd. Az első mérkőzéseket április 15-én vagy 16-án, a visszavágókat pedig egy héttel később rendezik.

Maglódi bízik a magyar döntőben

A fővárosi gárda ügyvezetője, Maglódi Lajos és a győriek vezetője, Vanyus Attila nem örült a sorsolásnak. "Ezt szerettük volna elkerülni. A Zaporizzsja nagyon erős csapat, és otthon kellemetlen légkörben játszik. Szerencsére egyre jobb formában vagyunk, ezért úgy érezzük, van esély a döntőbe jutásra. Remélem, akárcsak tavaly, most is magyar finálé lesz" - mondta Maglódi az MTI-nek.

Ahhoz hogy a vágy valóra váljon, a Debrecennek le kell győznie az előző körben a címvédő Cornexi-Alcoa-HSB Holdingot kettős győzelemmel búcsúztató Koprivnicát (Kapronca).

A Debrecennek a maximumot kell nyújtania

Bíró Imre, a DVSC vezetőedzője a távirati irodának elmondta, érez lehetőséget arra, hogy továbbjussanak: "Szerintem a Koprivnica az első, székesfehérvári találkozón játszott legjobb tudása szerint, otthon pedig kicsit kényelmes volt. Riválisunk évek óta ott van az elitben, mi pedig szép fokozatosan jövünk felfelé. Ha mindenki a maximumot nyújtja, akkor tíz év után megint döntősök lehetünk."

A győriek bizakodóak

Az előző idényben a Győr a Cornexivel csatázott az EHF Kupa döntőjében (és kikapott), az ETO most a KEK-ben vitézkedik, mert a Bajnokok Ligájából csoportharmadikként ide sorolták át.

Vanyus Attila úgy véli, hogy a KEK-ben a Győr-Larvik meccs előrehozott döntő. "A norvégok otthon szenzációsan játszanak, ráadásul az előző fordulóban idegenben is nyertek. Bízom benne, hogy mi vagyunk a jobb csapat, és egyáltalán nem bánom, hogy mi kezdünk otthon."