Az ötödik meccs dönt a férfi kézidöntőben

2006.05.18. 19:14
A Pick Szeged hazai pályán 31-21-re legyőzte a címvédő MKB Veszprém csapatát az MTD férfi kézilabda bajnoki döntő negyedik mérkőzésén, így az utolsó, vasárnapi mérkőzésen dől el az aranyérem sorsa.

Megszerezhette volna újabb bajnoki címét csütörtök este a MKB Veszprém férfi kézilabdacsapata a döntő negyedik meccsén, ehelyett a hazai pályán játszó Szeged győzött fölényesen.

A korábbi mérkőzésekre jellemző keménységgel indult a csütörtöki csata is, mindkét oldalon erőszakosan törtek be a védőfalaknál, ám a kapusok jól védtek. Felváltva estek a gólok 4-4-ig, aztán Puljezevic hárításainak és a gyors támadásoknak köszönhetően ellépett a Szeged (8-4). A vendégek nyolc percig nem tudták bevenni a hazaiak kapuját, majd 10-5-nél időt kértek, de a trónkövetelő emberhátrányban is eredményes volt. "Sült" a hazaiak keze, szinte minden kísérletük végén rezdült a háló, függetlenül attól, ki állt a veszprémi ketrec előtt (12-6).

A második félidő sem hozott sok izgalmat. A Pick magabiztosan őrizte előnyét, sőt, növelte is. Az utóbbi 5 idényben bajnok rivális nem tűnt elég motiváltnak, és lélekben feladta az összecsapást, s már a zárófelvonásra készült. Negyedórával a vége előtt már kétszámjegyű volt a különbség (23-13), a végén még egy kis "örömkézilabda" is belefért.

A két-két hazai siker azt jelenti, hogy a bajnoki aranyérem sorsa a vasárnap 13 órakor kezdődő veszprémi találkozón dől el.

Férfi kézilabda bajnoki döntő, 3. mérkőzés

Pick Szeged - MKB Veszprém 31-21 (17-10)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-2