Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Férfi kézilabda BL: kettőből semmi

2006.09.30. 19:10
Nem sikerült a rajt a magyar csapatoknak a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A bajnok Veszprém idegenben, a Szeged otthon kapott ki a világ legjobbjainak számító Portland San Antoniótól és a Ciudad Realtól.

Hét góllal, 34-27-re kapott ki az MKB Veszprém az előző idényben döntős spanyol Portland San Antonio otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A-csoportjának nyitómérkőzésén.

Egy félidőig tartotta magát a Veszprém

Idegesen kezdett mindkét csapat a BL-nyitányon, a lövések, passzok pontatlanok voltak. A Veszprém egy kicsit előbb nyugodott meg, és a 9. percben 3-2-re vezetett. Állandósult a különbség, a magyar együttes minden gólra tudott válaszolni. A félidő derekán fordult a kocka, az előző kiírás második helyezettje 10-9-re módosította az állást. A hatalmas csata változatlanul folytatódott, egyik fél sem tudott komolyabb előnyre szert tenni.

A második félidő elején még nagy nehezen tartotta a lépést a Veszprém, később viszont a pamplonai klub nagyobb sebességre kapcsolt, és a hibákat könyörtelenül kihasználva ellépett (28-23).

A végjátékban továbbra is a spanyolok domináltak, és a vártnál nagyobb arányban győztek a második 30 percben gyengén játszó Veszprém ellen.

A volt veszprémi kapus állította meg a Szegedet

Hasonlóan nagynevű ellenféllel mérkőzött és kikapott a Pick Szeged is, de még fájóbb, hogy a 25-20-as vereséget otthon szenvedte el a Ciudad Realtól a B csoport nyitómérkőzésén.

Igazán jó védekezéssel nyitott a Szeged, és egyáltalán nem ijedt meg a címvédőtől. Emberhátrányban sikerült 3-1-re elhúznia, a 7. percben Puljezevic még büntetőt is fogott. A lendület megmaradt, és a Ciudad Real hiába cserélt, nem tudott felzárkózni. A 12. percben 6-2 volt az állás. A spanyol elitalakulat továbbra sem találta a kitűnő hazai védekezés ellenszerét, a sztárok sokaságát felvonultató vendégek 18 perc alatt csak háromszor voltak eredményesek (8-3).

A Pick változatlanul extázisban játszott, ahogy egy kicsit közelebb férkőzött a Ciudad Real, mindig sikerült újítania. Közvetlenül a szünet előtt a hazaiak irányítója, Andjelkovic ujjsérülést szenvedett, és nem tudott visszatérni a pályára.

A spanyol gárda kapuját a második félidőben a korábban Veszprémben játszó Sterbik védte, és ez hozta meg a Pick számára kedvezőtlen fordulatot. Leblokkolt a Szeged, és csak nyolc perc után tudott először túljárni a tavaly a világ legjobb férfi kézisének választott vajdasági eszén (13-11). A 43. percben - 1-1 után - ismét egyenlített az ekkor emberelőnyben játszó spanyol csapat, amely a későbbiekben is sziporkázott, s a 49. percben - először a csata folyamán - átvette a vezetést (16-17).

Ezt a lélektani előnyt kihasználva a Ciudad Real már nem engedte ki kezéből a győzelmet, és a vele járó két pontot.

A magyar bajnok Veszprém a következő fordulóban a szlovák Povázska Bystrica csapatát fogadja, jövő szombaton 16:15 órakor. A Szeged a fehérorosz Breszt Meskovo otthonában lép pályára, magyar idő szerint jövő szombaton 15 órakor.

Férfi BL, 1. forduló

A csoport: Portland San Antonio (spanyol)-MKB Veszprém 34-27 (14-14)
B csoport: Pick Szeged-Ciudad Real (spanyol) 20-25 (12-8)