Lehet kozmetikázni, de értelmetlen

2007.01.26. 13:54
A németországi férfi kézilabda-világbajnokság csütörtöki napján a magyarok mellett a spanyolok is vereséget szenvedtek, így a csoportban kissé összekuszálódott a helyzet. A magyar válogatott fáradtan játszott a horvátok ellen, de Skaliczki László kapitány bízik abban, hogy képes regenerálódni a csapat. Szerinte a további eredményességnek ez a kulcsa.

A horvátok elleni, 25-18-as vereség után Skaliczki László elismerte, sok tanulsága volt a meccsnek. "Csak a felállt védelmünk működött elfogadhatóan, a támadásoknál nem voltunk hatékonyak, nem bírtuk fejben" - vallotta be a Sport1-nek.

A fantázia megvolt

Úgy véli, már a csehek elleni szerdai meccsen mutatkoztak a fáradtság jelei, hiszen még a magyarnál keményebb bajnokságban játszó idegenlégiósoknak is szokatlan, hogy hat nap alatt öt tétmeccset kell játszani, és az Angola ellenit leszámítva valamennyin komoly volt az iram.


Nézze meg képeinket!

Hozzátette, próbált frissíteni, de nem találta meg azt az ideális felállást, amelyik megszoríthatta volna a horvátokat. "A fantázia megvolt a támadásainkban, ha néhányszor türelmesebben játszunk, akkor szorosabban alakul a meccs, így viszont egy komoly vereség lett a vége, amit lehet kozmetikázni, de nem érdemes" - jelentette ki.

Az átlövők eredménytelensége

Úgy érzi, huszonöt gólt lehet kapni az olimpiai címvédőtől, tizennyolc találattal viszont képtelenség meccset nyerni. Az átlövők hatékonyságával, célzási pontosságával elégedetlen volt, és utalt rá, némileg naggyá tették a horvát kapust. "Eredménytelenségük sokat elárul" - fogalmazott. Ilyés nem lőtt gólt, Mocsai és Nagy is csak egyet, pedig próbálkoztak becsülettel. Előbbi négyszer, utóbbi kettő ötször.

Skaliczki szerint a csapat továbbra is egységes - "együtt vagyunk" -, bíznak abban, hogy a legjobb mutatókkal rendelkező kapus, Nenad Puljezevics hamarosan felépül, ezért mindent meg is tesz az orvosi stáb.

Ki képes jobban regenerálódni?

"A lebonyolítás jellegéből adódik, nincs megállás, az ilyen sorozatokban már sok újat nem tudnak mutatni egymásnak a csapatok, az a lényeg, ki tudja jobban tűzben tartani a játékosait, illetve ki képes jobban regenerálódni a soron következő feladatok előtt" - mondta.


Klikk a képre!

Mivel a dánok legyőzték a címvédő spanyolokat, biztossá vált, a magyar csapatnak mindenképpen pontot kell szereznie a következő két meccse közül legalább az egyiken. Szombaton a spanyolok, vasárnap az eddig nem brillírozó oroszok lesznek az ellenfelek, mindkét találkozó negyed héttől kezdődik.

A vb színhelyén elkészítették a következő Európa-bajnokság sorsolását is, Magyarország Litvániát kapta, vagyis egy verhető riválsit, amelyik ellen a visszavágót hazai pályán játszhatja. A további párok: Litvánia-Magyarország, Lengyelország-Hollandia, Ukrajna-Szlovákia, Szlovénia-Macedónia, Lettország-Csehország, Fehéroroszország-Svájc, Svédország-Románia, Portugália-Montenegró, Szerbia-Izland.

Jegyzőkönyv:
Középdöntő (1-12. helyért), 2. forduló:
I. csoport (Dortmund és Halle):
Franciaország-Szlovénia 33-19 (18-10), Lengyelország-Izland 35-33 (12-14) Németország-Tunézia 35-28 (19-11)
A csoport állása: 1. Franciaország 4 pont (88-73), 2. Izland 4 (101-89), 3. Németország 4 (95-84), 3. Lengyelország 4 (84-89), 5. Szlovénia 2, 6. Tunézia 0

II. csoport (Mannheim):
Dánia-Spanyolország 27-23 (15-11), Horvátország-MAGYARORSZÁG 25-18 (12-8) Oroszország-Csehország 30-26 (12-14)
A csoport állása: 1. Horvátország 6 pont, 2. Spanyolország 4 (91-85), 3. MAGYARORSZÁG 4 (76-79), 4. Dánia 2 (82-81), 5. Oroszország 2 (86-91), 6. Csehország 0