Görbicz nélkül hengerelt a Győr

2007.02.17. 21:48
A női kézilabda Bajnokok Ligájában a magyar bajnok Győr magabiztos, nyolcgólos sikerével nagy lépést tett a továbbjutás felé, míg az erről már lemaradó Ferencváros nagy esélyt szalasztott el, hogy a harmadik legyen csoportjában, egyúttal a KEK-ben még folytathassa. A Fradi, ha csak két góllal kap ki Szkopjéban, előnybe kerül riválisával szemben, így viszont várhatóan a gólkülönbség dönt.

A győri Görbicz Anita combsérülés miatt nem vállalta a játékot a fontos mérkőzésen. Az irányító nélkül nehezen lendült bele a Győr, amely csak négy és fél perc után talált be először a kapuba. Ezt követően a vendégek rendre vezettek, a hazaiak csak egyenlíteni tudtak. Aztán emberelőnyben, a tizenkilencedik percben jött a fordulat, és a feljavuló védelemnek is köszönhetően sikerült ellépni.

A védekezés hozta meg a biztos sikert

A második játékrész elején hazai emberhátrány alatt felzárkózott a Podgorica, ám lendülete nem tartott sokáig, visszaállt, majd tovább nőtt a korábbi különbség. A végén már csak a győzelem mértéke volt kérdés. Végül 28-20 lett.

A siker azt jelenti, hogy a Győr nagy valószínűséggel negyeddöntős lesz, és - mivel az eddig hibátlan orosz Lada Toljatti vasárnap otthon fogadja a norvég Byasen Trondheimet - vélhetően csoportmásodikként jut tovább. Az ETO jövő vasárnap tizenhárom órakor a Toljattit fogadja.

A második félidőt nem bírta a Ferencváros

A Ferencváros az első mérkőzésen 31-28-ra nyert, így még kétgólos vereséggel is jobb lett volna az összevetésben, de ezt az eredményt lekopírozta a Szkopje otthonában.

Nem ijedt meg a vendégcsapat, az elején még vezetett is. Ez annyira megzavarta a szkopjeieket, hogy az edzőjük 4-7-nél időt kért. Ez sem sokat segített, mert Tóth vezérletével magabiztosan őrizte előnyét Németh András együttese. Kirsner kiállításakor jött a megtorpanás, és Özel góljaival szorossá vált az állás (9-10).

A szünet után nagyobb sebességre kapcsolt a Kometal, és fordított (17-16), majd Tóth fölé lőtte büntetőjét. A Szkopje lendületbe jött, meglépett, 19-16 után azonban Kirsner és Tóth révén sikerült egyenlíteni (21-21). Aztán megint volt két eladott labda, és máris 26-23-ra módosult az állás, Németh András időt kért.

Van esély a Fradi életben maradására

A hajrában a két csapat a lélektani három-négy gólos hazai előny határán mozgott, a végjátékban aztán Özel találatával ugyanolyan végeredmény született, mint január hatodikán a Népligetben.

Ha a két csapat között pontazonosság lesz egy hét múlva is, akkor az összesített gólkülönbség dönt majd, melyikük végez a KEK-negyeddöntőt érő harmadik helyen. A csoport utolsója viszont búcsúzik az európai porondtól.

Az FTC a zárókörben, jövő szombaton 15:50-kor a dán Slagelse otthonában lép pályára, míg a Szkopje az osztrák Hypo NÖ-t fogadja.

Csak a győzelem aránya volt kérdéses Dunaújvárosban

Az EHF-Kupában a legjobb nyolc közé kerülés volt a tét, és az esélyesebb Dunaferr tizenegy gólos előnyt szerzett a vendég Kiskunhalassal szemben. A négygólos vezetést eredményező villámrajt után egyszer tette szorossá a meccset a "Halas", és csak a végeredmény volt kérdéses a hajrában. Végül 31-20 lett.

A sorozat másik magyar résztvevője 25-23-ra kapott ki a francia Metz otthonában, így minden esélye megvan az egy hét múlva sorra kerülő visszavágón a továbbjutásra.

Jegyzőkönyv:
Az állás:
1. Hypo Niederösterreich (osztrák) 8 pont/4 mérkőzés, 2. Slagelse (dán) 6/4, 3. FTC 2/5 (149-161), 4. Szkopje 2/5 (120-140)
Az állás:
1. Lada Toljatti (orosz) 8 pont/4 mérkőzés, 2. Győr 6/5, 3. Byasen Trondheim (norvég) 4/4, 4. Podgorica 0/5