BL: esélye sem volt a Veszprémnek

2007.03.01. 21:58
A nemzetközi kupákban a még utolsó versenyben lévő magyar kézilabda csapat, az MKB-Veszprém is elbúcsúzott. A német Kiel otthonában a magyar bajnok már az első félidő felénél elveszítette hazai pályán szerzett háromgólos előnyét, a másodikban pedig csak futott az eredmény után, igazából esélye sem volt arra, hogy kiélezetté tegye a továbbjutást.

Január huszonkettedikén a magyar kézilabda-válogatott csapatkapitánya, Gál Gyula a sikeres világbajnoki csoportmeccsek után "Danke, Kiel!" táblát vitt körbe az Ostseehalle-ban, ezzel maximálisan kivívta a közönség szimpátiáját.

Gyorsan elfogyott az előny

Azt előzetesen nem lehetett tudni, hogy ezt a táblát bekészítette-e csomagjába, azt ellenben igen, hogy kétgólos veszprémi vereség már továbbjutást ért volna, hiszen a szombati odavágón nagyszerű hajrával 39-36-ra nyert a magyar bajnok a sokáig vezető THW Kiel ellen. A találkozó esélyesei ebből adódóan a németek voltak, de a veszprémi játékosok emlékeztettek arra, hogy a Kiel hazai pályán sebezhető.

Az első hazai gólra alig több mint egy percet kellett várni, aztán Lazarov egyenlített, de a németek 5-2-es villámrajtot vettek, 7-4-re is vezettek, ezek után a labdákat szerző Pásztor és a már említett Lazarov egygólos szűkítette a hátrányt.

Hét góllal fordultak

Perics védései után ez a különbség átmenetileg megmaradt, ám 9-8 után négy hazai találat született - Karabatic és Andersson tökéletesen lőtt távolról -, ekkor jártunk a tizenhetedik percben, és ekkor állt először összesítésben jobban a Kiel.

Néhány elhamarkodott magyar támadás után a hátrány tovább nőtt - emberelőnyben voltak érthetetlen megoldások -, a szünetre pedig Lundström indulásgóljai után 22-15 lett az állás.

A Veszprém hátrányához hozzájárult, hogy Gál az első játékrészben a hazai meccsel szemben helyzetbe tudott kerülni, de nem tudta azonban a kapuba juttatni a labdát, cseréje, Cosma is bizonytalan volt. Perez lövései sem voltak igazán jók, bár egyszer mindhárom kapufát érintette a labda. Lazarov is visszaesett a huszadik perc után, döntő pillanatban hetest hibázott.

Perics belejött a második félidőre

A második félidő elején Putics ziccert rontott, a másik oldalon Anderson egy tőle megszokott hatalmas góllal válaszolt. A következő német gól után három magyar következett, de Lundström gondoskodott arról, hogy a "hetes" különbség ne változzon.

A két csapat közt ez a távolság sokáig megmaradt, Perics bravúrjai, heteshárításai után öt gólra sikerült is a felzárkózás, tovább faragni viszont már nem tudták a hátrányt Perezék, mert a támadásban megint technikai hibák adódtak, a kapuban pedig Omeyer jól védett.

Csak villanások voltak

A hajrában csak minimális esélye volt arra a vendégcsapatnak, hogy megközelítse riválisát, amelyik mindig vigyázott arra, ha veszélyes lett volna az állás számára, akkor még tudjon váltani.

Ilyen iramú meccseket a Veszprém itthon egyszer sem játszik, és igazolódott, a játékosok nem tudnak kellőképpen koncentrálni ebben a ritmusban, a hibák javarészét ez okozta. A magyar bajnoknak villanásai voltak, tartósan viszont nem tudott méltó ellenfele a német bajnokság második helyezettjének.