Néha úgy érzem, kirabolom a játékosaimat

2007.03.12. 14:04
Mivel úgy érzi, itthon sem ő, sem csapata nem kapja meg a kijáró megbecsülést, a nyáron külföldre szerződne Németh András a Ferencváros női kézilabda-csapatának edzője, aki nem mellesleg a válogatott kapitánya is.

Szombaton roppant izgalmas mérkőzésen, két másodperccel a vége előtt mentett pontot a Ferencváros női kézilabdacsapata a Dunaferr ellen. A Népligetben a meccs nagy részében a vendégek vezettek - volt már hat gól is az újvárosiak előnye -, de a Fradi nem adta fel és az utolsó három percben háromgólos hátrányból mentett pontot.

El innen

A találkozó után a hazaiak edzője Németh András térdre borult és a földet csapkodta örömében, miközben a máskor visszafogott szakember hangosan nevetett. A mérkőzés utáni nyilatkozata azonban már nem sok mosolyra adott okot a zöld-fehér szimpatizánsoknak.

A Fradi edzője ugyanis úgy fogalmazott, hiába akarta mindenki, hogy kikapjanak, ők így is pontot szereztek, ugyanakkor ilyen körülmények között nem biztos, hogy akar Magyarországon dolgozni, így mindent megtesz, hogy a nyáron külföldre szerződjön.

Soha nem a történés hoz elő egy ilyen nyilatkozatot

"Sok apró dolog összegyülemlett bennem az évek folyamán, és ezen a meccsen minden kicsúcsosodott. Soha nem az adott történés hoz elő egy ilyen nyilatkozatot, ezek évek óta halmozódtak bennem, hiába produkálunk sorozatban erőn felül" - mondta két nappal a találkozó után Németh, aki a női válogatottat szövetségi kapitánya is. A Ferencváros jelenleg vezeti a női bajnokságot és hátra lévő meccsein - Győr idegenben, Vác otthon - balószínűleg meg is őrzi ezt a pozíciót.


Németh András a válogatott szövetségi kapitányaként (fotó: MTI)

Elmondása szerint egyébként is kevés játékosuk van - egyet még ki is zártak a találkozó során - és nem azért, mert nem akartak igazolni, hanem a gazdasági szempontok miatt egyszerűen nem tudtak.

Titok, hova hívják

"Akkor lennék igazán elégedett, ha lennének olyan feltételek, hogy érdemes legyen maradni, ha tudnánk valamit gazdaságilag előrelépni" - mondta Németh, aki azt is elárulta, bár mindent megbeszél a családjával, ilyen esetekben egyedül dönt. Azt, hogy honnan, melyik országból keresték meg, illetve, hogy férfi vagy női csapattól, nem kívánta elárulni. Többe lehetőség is életben van, így nincs értelme még konkrétumokról beszélni.

"Voltak, vannak megkereséseim, akadt, amelyről már tárgyaltam is, de a legdominánsabb dolog továbbra is az, hogy tudjak maradni. Ugyanakkor a szakmai részen túl elég megterhelő, hogy sok mindennel kell harcolnom, és továbbra is úgy érzem, nincs sok megbecsülése a csapatnak sem gazdaságilag, sem pedig erkölcsileg" - sorolta indokait, a Fradit tizenöt éve vezető szakember.

A csapat mindent megtesz

A Ferencvárost ugyanakkor dicsérte. Bár úgy érzi, miután kevesen vannak a keretben, és nem is telik többre, nem tudnak megfelelni azoknak az elvárásoknak, amiket évek óta támasztanak velük szemben. "Olyan terhelést kapnak a játékosaim, ami már meghaladja a képességeiket. Néha úgy érzem, kirabolom őket fizikailag és lelkileg egyaránt. Ennek ellenére mindig, mindent megcsinálnak amit kérek tőlük."