Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szépített a Veszprém a férfi kézidöntőben

2007.05.21. 11:23
A címvédő MKB Veszprém legyőzte a vendég Pick Szegedet a Budapest Bank férfi kézilabda liga döntőjének harmadik mérkőzésén, így 2-1-re szépített az egyik csapat harmadik sikeréig tartó párharcban.

A találkozó elején emberelőnyben a sérüléséből felépülő Kiril Lazarovot ismét soraiban tudó címvédő gyorsan lépéselőnybe került, amit taktikus játékkal meg is őrzött. Amíg az előző találkozón a Veszprém egy félidő alatt jutott el kilenc gólig, ezúttal erre 14 perc is elegendő volt. Nagy volt az iram, ám ezúttal a védőfalak nem zártak hatékonyan. A Szeged erejéből csak arra futotta, hogy a hazaiak ne lépjenek meg négy gólnál többel. A szünet előtt emberelőnyben felzárkózott a Tisza-parti alakulat, így izgalmasnak ígérkezett a folytatatás.

A második félidő elején is megmaradt a különbség, majd ahogy telt az idő, úgy hagyott egyre inkább alább a Pick lendülete. Tíz perccel a vége előtt eldőlt a mostani csata, és a végjáték már nem hozott látványos játékot. Ráadásul a különbség kétszámjegyűre hízott (35-25).

A Szegedet változatlanul egyetlen győzelem választja el attól, hogy 1996 után ismét bajnok legyen. A tizenegy évvel ezelőtti volt a klub történetének eddigi egyetlen bajnoki címe.

A negyedik mérkőzést szerdán, 18 órakor rendezik Szegeden.

Döntő, 3. mérkőzés:

MKB Veszprém - Pick Szeged 39-26 (18-15)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-1, a Szeged javára.