Az ETO kiütötte a BL-címvédőt

2007.10.27. 23:10
Nem várt, nagy különbséggel győzte le a Győri Audi ETO KC a címvédő dán Slagelse ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája nyitó fordulójában.

A Győr nem került könnyű csoportba a női kézilabda BL sorsolásánál, mert legerősebb ellenfele a magyar csapatok mumusa a sorozat háromszoros győztese, a dán Slagelse lett. Az egykori világklasszis, Anja Andersen edzette címvédő az előző idényben az elődöntőben találkozott Görbicz Anitáékkal, és két sima győzelemmel lépett tovább, majd és nyerte meg a finálét is.

Remekül kezdett az ETO, ötletes, sokmozgásos támadásokat vezetve négy góllal ellépett (6-2). A vendégek időt kértek, és ezt követően ők is feljavultak. Ráadásul Görbicz kiállítása alatt feljöttek 8-6-ra. Ahogy visszatért a hazaiak irányítója, újra visszaállt a korábbi különbség. A szünet előtti hajrát azonban a Slagelse bírta jobban, és majdnem egyenlített. (12-11)

A folytatásban már minden könnyedén ment, ennek alapja Pálinger Katalin szenzációs formája volt. A dánok negyedóra alatt csak egyszer találtak be, miközben nyolcat kaptak. Ebben a szakaszban dőlt el a két pont sorsa, már csak a gólkülönbség volt a kérdés. Végül hét góllal volt jobb az ETO, amely így nagy lépést tett az A csoport első helyének megszerzéséért.

A Győr jövő szombaton a spanyol Union Ribaroja otthonában lép pályára. Ebben a négyesben szerepel még a horvát Podravka Koprivnica is, amelyet a nyáron Veszprémből távozott edző, Zdravko Zovko irányít.

A D csoportban a nagyon sokat hibázó FTC nagy csatában kapott ki a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában. Az FTC nyerhető meccset engedett ki a kezéből és jövő vasárnap a román Oltchim Valceát fogadja. Ebben a négyesben szerepel még a dán Viborg.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, eredmények

A csoport:
Győri Audi ETO KC-Slagelse (dán) 24-17 (12-11)
C csoport:
Lada Toljatti (orosz)-Hypo NÖ (osztrák) 28-30 (11-15)
A vendégeknél, Németh András csapatában Tóth Tímea 12-szer, Kirsner Erika pedig 3-szor volt eredményes.
D csoport:
Buducnost Podgorica (montenegrói) - Budapest Bank-FTC 22-19 (11-9)