Pálinger: Szégyellem magamat

2007.12.17. 11:41
A letargikus hangulat nem fejezi ki hűen a magyar kézilabda-válogatott állapotát az Angola elleni vereséget követően. Az öltözőből kijövet senkinek sem volt kedve nyilatkozni, értékelni, pár mondatot szóltak csak savanyú, fájdalmas arccal.

A magyar női kézilabda-válogatott néhány tagja úgy nyilatkozott a franciaországi világbajnokság előtt, hogy az aranyérem sincs elérhetetlen távolságban, de szinte mindenki dobogós helyezésben bízott.

Nem érzeték át

A vasárnap reggeli helyosztón ugyanakkor bebizonyosodott, hogy a hetedik helyezés is távoli egy mentálisan darabokra hullott társaságtól. A minimum két világklasszissal felálló csapat kínos vereséget szenvedett az előre lesajnált és ugyan a franciákat is legyőző, de jó csapatnak semmiképp sem mondható Angolától.

Németh András meglehetősen ziláltan vette tudomásul a történteket, pedig már pénteken figyelmeztetett arra, hogy nem lesz könnyű a lányok motiválása. Arra azonban aligha számíthatott, hogy ennyire kínos pillanatokat szereznek neki tanítványai.

“Néhányan nem érezték át ennek a meccsnek a súlyát, fontosságát. Szégyellem magam helyettük is” - mondta remegő hangon, egyben azt kérte, a részletes értékelésig még várjunk, hadd ülepedjenek le benne a történtek, így nem tett jelzőt a nyolcadik helyezés mellé.

Nem voltak csapat

Pálinger Katalin már a csarnokból távozva csatlakozott hozzá. “Szégyellem magam, át kell gondolni a jövőt. Elmondhatjuk, nem értékeltünk reálisan az elején.”

“Nagyon fáj, hogy így alakult, de amíg nem tudunk csapatként játszani, addig más nem várhat ránk. Iszonyú csalódást okoztunk, nem lehet szépíteni.” - ezeket a szavakat már Tóth Tímea mondta, miközben könnyeivel küszködött.

Ne szálljon el

Alighanem az is jól érzékelteti a megbomlott csapategységet - mégha kifelé ennek meglétét is sugallta mindenki -, hogy Tóth kritikát kapott társaitól az első jól sikerült, románok elleni meccse után, ne szálljon el. Ez a vád kimondatlanul érte már a sorozat elején is, jóllehet ő még azok közé sorolható, akik nem okoztak csalódást, az egész mezőnyben ő szerezte a harmadik legtöbb akciógólt.

Görbicz Anita ezúttal is megtartotta szokását, nem árulta el véleményét, az automatából vásárolt egy Fantát és a buszhoz sietett.

Úgy látszik, az oroszok elleni egygólos vereség után többen úgy érezték, a világbajnokság befejeződött, nem tudták túltenni magukat azon, hogy jó játékkal vereséget szenvedtek az aranyig menetelő csapattól.