Először kaptak ki a szezonban a győri női kézisek

2008.03.09. 22:12
A Győr ugyan kikapott a vendég orosz Toljattitól, mégis megnyerte középdöntős csoportját, és a női kézilabda Bajnokok Ligája áprilisi elődöntőjében a szintén orosz Zvenyigorod csapatával találkozik. Az ETO 31 győzelem után először szenvedett vereséget az idényben. A Dunaferr is vállaható vereséget szenvedett az EHF-kupa negyeddöntőjében.

Harmincegy győztes meccs után készült a Lada Toljatti ellen a már elődöntős Győr Audi ETO a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntős csoportkörének ötödik fordulójában. A hazai csapatban a bokasérülést szenvedett Pálinger Katalin és az ujjtörött Tomori Zsuzsa nélkül lépett pályára. A két gárda első összecsapásán a Győr 28-22-re diadalmaskodott Oroszországban.

Rontott büntetők a végén

Nehezen lendült bele a hazai csapat, nyoma sem volt annak a lehengerlő játéknak, amely a korábbi meccseket jellemezte. Az oroszok még emberhátrányban is betaláltak, de a kapus Herr Orsolya és az átlövő Aurelia Bradeanu feljavulásával az egyenlítés is összejött. A Toljatti azonban egy időkérés után visszavette a vezetést és a szünetig meg is tartotta.

A fordulást követően az ETO átvette a vezetést, de ez nem tartott sokáig, mert megint előjöttek a hibák. A kiállítások is akadályozták, hogy a lendület megmaradjon. A Toljatti biztosan őrizte előnyét. Nagy hajrába kezdett a magyar bajnoki ezüstérmes és kiegyenlítette négygólos hátrányát az 56. percben (33-33). A kritikus szakaszban azonban Bradeanu és Görbicz Anita is hétméterest hibázott, illetve Szidorova védett, és ez már nem "fért bele".

A tartalékos, kevésbé motivált Győr, amely ebben az idényben 31 siker után először kapott ki, az áprilisi elődöntőben a szintén orosz Zvezda Zvenyigorod csapatával mérkőzik. Az első mérkőzést Oroszországban, a visszavágót pedig az ETO otthonában rendezik.

A magyar bajnokság listavezetője a jövő szombaton Rimnicu Valceában lép pályára, a találkozónak már csak a továbbjutásról álmodó román együttes számára van tétje.

A végén kapott ki a Dunaferr

A női kézilabda EHF-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a rosszul hajrázó Dunaferr egy góllal kikapott a norvég Byasen otthonában. Az első tíz percben fej fej mellett haladt a két csapat, ezt követően meglépett a norvég gárda, és a szünetig megőrizte előnyét. A Dunaferr ekkor sok hibával játszott, még emberelőnyben is két gólt kapott, a félidőben háromgólos hátrányban volt (14-17).

A szünet után viszont nagyot fordult a világ. A magyar csapat ötletesen támadott, és a kapuscsere is megtette hatását, három góllal elhúztak a vendégek. A hajrá viszont rosszul sikerült, a bírók ítéletei sem segítették a vendégcsapatot. 28-25-ös Dunaferr-vezetés után az utolsó perckben sorozatban négyszer volt eredményesek a trondheimiek, és végül nyertek. A visszavágót jövő vasárnap rendezik Dunaújvárosban.

Női kézilabdakupák


Női BL, középdöntő, 5. forduló
1. csoport: Győri Audi ETO KC-Lada Toljatti (orosz) 33-34 (17-18)
Oltchim Valcea (román)-Nürnberg (német) 39-27 (23-9)

Az állás: 1. (és már csoportgyőztes) Győr 8 pont, 2. Toljatti 6, 3. Valcea 5, 4. Nürnberg 1
2. csoport: Hypo NÖ (osztrák)-Slagelse (dán) 30-20 (17-12)
Zvezda Zvenyigorod (orosz)-Viborg (dán) 37-32 (19-19)
Az állás: 1. (és már csoportgyőztes) Hypo NÖ 10, 2. (és már elődöntős) Zvenyigorod 6, 3 Viborg 4, 4. Slagelse 0
Az első két helyen végzettek jutnak a négy közé.
Az elődöntőkben: Zvenyigorod-Győr Valcea vagy Toljatti - Hypo NÖ
A játéknapok: 1. mérkőzés: április 19/20. visszavágó: április 26/27.
Női EHF-kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Byasen (norvég)-Dunaferr 29-28 (17-14)