Kézilabda, Bajnokok Ligája

Meghökkentő vereséggel esett ki a Győr

2008.04.27. 19:36 Módosítva: 2008.05.28. 17:50
Hiába nyerte az első meccset Görbicz Anita nélkül két góllal a Győr, a vasárnapi visszavágón otthonában kikapott a Zvenyigorodtól, így nem jutott a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjébe.

Nem jutott be a Győr a női kézilabda Bajnokok Ligája fináléjába, mert az idegenbeli kétgólos siker után hazai pályán váratlanul 27-21-re kikapott az orosz Zvezda Zvenyigorodtól.

A hét világbajnokkal felálló oroszok hatalmas iramban indítottak, gyorsan elhúztak 4-1-re. Ezt követően az ETO két ásza is pályára lépett: az első meccset sérülés miatt kihagyó Görbicz és a kapus Pálinger. A 16. percben sikerült utolérni a riválist (6-6).

Időt kért a Zvezda, és bár egy pillanatra hátrányba került, gyors támadásaival megint fordított és fokozatosan ellépett.

A második félidő pocsékul indult, a 36. percben 17-12 volt a Zvenyigorod javára. Hiába javított védőjátékán a Győr, nem tudta csökkenteni a különbséget. Konkoly Csaba vezetőedző kénytelen volt időt kérni, mert a 41. percben már 20-14-re ment a rivális.

Őrült sebességre kapcsolt a magyar együttes, agresszívebb lett a védekezés, de a támadásokba változatlanul sok hiba csúszott. Így nem lehetett közelebb férkőzni az oroszokhoz. A szerencse sem volt a hazaiakkal, a kapufáról többször kifelé pattant a labda.

A friss magyarkupa-győztes, bajnoki listavezető Győr támadásban rendkívül sokat rontott, a nagy motivációval játszó oroszok ellen ezt nem lehetett kompenzálni. Az ETO tavaly is elődöntős volt, ezúttal is a négy között búcsúzott.

A másik ágon a Németh András által irányított, Tóth Tímeát (10 gól) és Kirsner Erikát (0) felvonultató osztrák Hypo NÖ könnyedén nyert 36-29-re az orosz Lada Toljatti ellen, összesítésben 64-60-ra diadalmaskodott. Az együttes nyolc év után jutott a BL fináléjába.

BL-elődöntők

Győri Audi ETO KC-Zvezda Zvenyigorod (orosz) 21-27 (11-15)
Továbbjutott: a Zvenyigorod, 50-46-os összesítéssel
A másik ágon:
Hypo NÖ (osztrák)-Lada Toljatti (orosz) 36-29 (20-12)
Tj: Hypo, 64-60-as összesítéssel.