Ítélet a botrányos vb-selejtező után

2008.06.18. 20:00 Módosítva: 2008.06.18. 20:04
Nem történt meglepetés, a botrányos véget ért bosnyák-magyar kézilabda vb-selejtező után a nemzetközi szövetség a pályán elért eredményt hagya jóvá, így a magyar együttes kijutott a horvátországi világbajnokságra.

A magyar férfi kézilabda-válogatott kijutott a világbajnokságra, miután az európai szövetség (EHF) fegyelmi bizottsága helybenhagyta a boszniai visszavágón elért 24-27-es eredményt, amikor a 49. percben a hazai szurkolók rendbontása miatt félbeszakadt a múlt szombati selejtező.

Skaliczky László csapata kettős győzelemmel, 54-49-es összesítéssel kvalifikálta magát a jövő évi horvátországi vb-re.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a bosnyák szövetség 7500 eurós bírságot is kapott, ezen kívül a csapat a következő két hazai tétmérkőzését köteles zárt kapuk mögött megrendezni.

Mint ismert, a magyar együttes az első, hazai találkozón kétgólos győzelmet aratott, így a bosnyákok bizakodva várták a szombati visszavágót. Ennek reményében már az ünneplésre készített emelvény is a csarnok előtt állt. A találkozón azonban a magyar együttes végig vezetett, és ezt a bosnyák közönség nehezen viselte.

A visszavágó a 49. percben szakadt félbe, miután a bosnyák nézők egy általuk vitatottnak vélt ítélet után különböző tárgyakat – öngyújtókat, esernyőket, sörös, illetve üdítős palackokat és dobozokat dobáltak a pályára.

Az esetnél Eklemovics Nikola vádli-, Gál Gyula arcsérülést szenvedett. Ekkor 27-24-re vezettek a magyarok. A mérkőzés svéd ellenőre az öltözőbe küldte a magyar együttest, majd a nézőkhöz akart szólni, hogy folytatódjon a találkozó. Szavai süket fülekre találtak, őt is megdobták, ezért úgy döntött, vége a találkozónak.

"Örülök a jó hírnek, rendben van a döntés. Várható volt, hogy ez lesz az ítélet" mondta Skaliczky László az MTI-nek. A vb csoportsorsolását szombaton tartják Zágrábban.