Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Timót, Xénia
-8 °C
-1 °C

Nem lehet halasztani a női kézilabda BL-ben

2008.07.13. 13:30

Ezt Kocsis Erzsébet, az EHF-nél elsőszámú rendezőjelöltnek tekintett klub ügyvezetője mondta az MTI-nek. A viadalt október első hétvégéjén kell megrendezni, ekkor azonban a csarnok és a szállások foglaltak tánc-vb miatt, ezért fordult a klub halasztásért az európai szövetséghez. Az elutasítás után most megfelelő csarnokot és szálláslehetőségeket keresnek a dunaújvárosiak a környéken.

A tornán a Dunaferr mellett a jelentős játékerőt képviselő dán FCK és az ukrán Motor Zaporizzsja, továbbá egy előselejtezős gárda (a görög Patrasz, a portugál Madeira, a szerb Nis vagy a holland VOS Amszterdam) szerepel majd. A kvartettből az első helyezett jut a 16 közé a Németh András vezette, Tóth Tímeával és Kirsner Erikával felálló, az előző idényben finalista osztrák Hypo NÖ, a spanyol Elda Prestigio és montenegrói Buducnost Podgorica mellé.

A másik magyar BL-résztvevő, a Győri Audi ETO KC alanyi jogon tagja a 16-os mezőnynek. Csoportellenfelei a címvédő orosz Zvezda Zvenyigorod, a macedón Kometal Szkopje, illetve egy selejtezős alakulat (a dán Ikast, a román Brasov, a lengyel Lublin vagy egy előselejtezős együttes).