Továbbjutni is nehéz lesz

2008.07.21. 12:19 Módosítva: 2008.07.21. 12:35
A női kézilabda-válogatott nehéz csoportba került az Európa-bajnokságon. A világbajnok franciák, az olimpiai bajnok dánok és Románia ellen játszunk a decemberi, macedóniai tornán.

Az év fő sporteseménye a pekingi olimpia, de mellette számos világversenyt rendeznek. A szokásoknak megfelelően az év végén, ezúttal december 2. és 14. között Macedóniában a női kézilabda Európa-bajnokságot.

A vasárnapi sorsoláson a magyar együttes a legnehezebb csoportba került, és bár a csoportokból 3-3- csapat jut tovább, az ellenfelek ismeretében már ehhez is bravúr kellene.

Hajdu János szövetségi kapitány csapata Franciaországgal, Dániával és Romániával került egy csoportba.

A franciák 2003-ban vb-aranyat nyertek, éppen a magyar válogatottat legyőzve a döntőben. A dánok az olimpiai cím védői, és valószínűleg nagy motivációt jelent a számukra az Eb-n, hogy az idei ötkarikás játékokról lemaradtak.

A románok a legutóbbi vb-n negyedikek, de a 2005-ös tornán ezüstérmesek voltak, így elmondható, hogy a négyes valamennyi tagja esélyes a végső győzelemre is. Ez persze nagyban függ a csapatok olimpiai szereplésétől, illetve a torna utáni csapatépítésekről.

A magyar együttes a románok ellen kezdi a tornát, majd a dánok és a franciák következnek. A csoport meccseit Szkopjéban rendezik. Görbiczék a franciákkal és a dánokkal az októberi Világkupán is egy csoportban szerepelnek.

A csoportok:

A csoport: Franciaország, Magyarország, Dánia, Románia
B csoport: Norvégia, Portugália, Spanyolország, Ukrajna
C csoport: Oroszország, Svédország, Ausztria, Fehéroroszország
D csoport: Németország, Horvátország, Macedónia, Szerbia