Görbiczet máris kiengedik a kórházból

2008.07.30. 11:43
A női kézilabda-válogatott égési sérüléseket szenvedett irányítójának állapota javult, sebei szépen gyógyulnak. Szombaton elutazhat Pekingbe, két hét múlva edzhet.

Görbicz Anita állapota javult, a válogatott kézilabdázónő szerdán elhagyhatja a győri kórházat, és szombaton valószínűleg elutazhat Pekingbe - mondta Balogh Péter, a magyar női kézilabda-válogatott csapatorvosa.

Az orvos tájékoztatása szerint a hétfőn a jobb lábfején harmad- és részben másodfokú égési sérüléseket szenvedett irányító állapota javult, sebei szépen gyógyulnak, és még szerdán elhagyhatja a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházat. Görbicz Anita a lábára speciális, zselatinos kötést kapott, amelyet két napig kell viselnie. Továbbra is keveset mozoghat, szigorú pihenést írtak elő a számára.

Balogh Péter péntekre rendelte vissza kontrollra Göbiczet, aki a jelenlegi állás szerint szombaton elrepülhet a válogatottal Pekingbe. Zárt cipőben leghamarabb a sérülésétől számított két hét múlva edzhet, így valószínűleg már a csoportmeccseken játszhat.

Görbicz Anita hétfőn este otthonában szenvedett háztartási balesetet, forró olajjal öntötte le a lábfejét.