Erzsébet
1 °C
4 °C

Mocsai Lajos felrázta a veszprémieket

2008.09.07. 08:00
Az MKB Veszprém és az Osiguranje Zagreb játssza a II. Balatoni Kézilabda Fesztivál döntőjét. A kupát tavaly elvitték a horvátok, de a szombati elődöntőkben biztatóbban játszott a magyar bajnokcsapat.

Először Császár Gábor dán alakulata, a Viborg találkozott Lino Cervar mester klubcsapatával, a Zagrebbel. Bár az olimpiát eléggé elszúrták déli szomszédaink, abban biztosak lehetünk, hogy a zágrábi vb-döntőben diadalmaskodni szeretnének. Emiatt hívták haza Balicot, akit most megleshettünk az alakuló Zagrebben. Magabiztosan, kissé nagyképűen kezdtek Dzombáék. Vezettek is az első játékrészben, de leszakítani egy percre se tudták a dánokat, akiknél különösen Karlson és Meinby volt elemében. Az Osiguranjénél a régi veszprémi kedvencek villogtak, mármint Dzomba és Lazarov.

Eredmények

RK Croatia Osiguranje Zagreb–HK Viborg 29-27 (17-14)

MKB Veszprém–Dunaferr SE 44-34 (19-15)

Balatonfüredi KC–Gyönygösi KKK 30-31 (18-16)

A horvátok a szoros első félidő ellenére nem kapcsoltak nagyobb sebességre, és ez meg is bosszulta magát. A 36. percben kiegyenlített a Viborg, sőt egészen a 48. percig ők vezettek egy góllal, vagy döntetlen volt az eredmény. Aztán három gyors kiállítás – szorosan egymás után – megfogta az északiak lendületét, és Duvnjak három góljával fordítottak Balicék. Bár az utolsó percig nyitott volt a találkozó, negyven másodpeccel a vége előtt kettőre növelte az előnyét a horvát csapat, és ezzel már nem tudtak mit kezdeni a lelkes dánok. Cervar csapatának sokkal, de sokkal többet kell mutatni,a és nem csupán a vasárnapi döntőben, hanem a BL-ben és főleg a vb-n, ha komolyak a szándékaik.

A magyar elődöntőben úgy indult a meccs, hogy itt is megszorongatják az esélyest. A Dunaferr nekirontott a Veszprémnek, a 20. percig bátor és főleg gyors játékkal ők vezettek, de még hét perccel a félidő vége előtt is csak egy góllal tudtak fordítani az MKB sztárjai. Aztán a maradék hét elég lett egy megnyugtató négyeshez.

Mocsai Lajosnak Lino Cervarnál sikeresebben sikerült felráznia és felfrissítenie a csapatát a szünetben, mert a második játékrészben már pillanatnyi kétsége sem lehetett senkinek a végeredmény felől. Előbb hatra hízott a veszprémi fór, majd nyolcra, és tíz perccel a vége előtt már megvolt a tízes a két csapat között. Villogtak az MKB új szerzeményei és a cserék. Bagaric és Markocic versenyfutását az újonc horvát nyerte 6-5-re, de lendületes volt Korazia és Gulyás is, és Sesum nem csupán gólerősebb volt Eklemovicnál, jobban is mozgatta a csapatot. Az utolsó tíz percre beállt a fiatal kapustehetség, Iván Pesic is, akinek Peric drukkolt a legjobban. A dunaújvárosiak becsületére legyen mondva, az MKB nagyarányú vezetésénél sem adták fel, beszálltak a gólparádéba, egészen 34-ig jutottak. Szombaton ez nekik kevés volt az MKB ellen, de a hazai mezőnyben bárki mással szemben elegendő lehet. Azért ehhez a 34 kapott gólhoz Mocsai mesternek is lesz pár keresetlen szava.

A további program

Vasárnap délelőtt a Viborg és a Dunaferr csap össze a 3. helyért, 12:45-kor az m1 élő közvetítésében az MKB és a Zagreb találkozik a torna serlegéért. Tavaly a horvátok vihették haza a kupát, most a Veszprém igyekszik a megyén belül tartani. 15:15-kor pedig a BKC és a Gyöngyös játszik visszavágót.

Az előmérkőzésen a hazai balatonfürediek csaptak össze a Gyöngyös csapatával. A gyöngyösieket fűtötte a visszavágás vágya, hiszen tavasszal kétszer is a fürediek győztek, ráadásul a bajnokság utolsó mérkőzésén nagyon. Most sikerült a visszavágás, mert egy tíz másodperccel a vége előtt emberelőnyből dobott góllal jobbnak bizonyultak. Mindkét oldalon több új játékos mutatkozott be, Gyöngyösre szerződött Perger, Habuczki, Bendó és Szabó Péter – nagy csaták hősei –, valamint a szlovák válogatott irányító Jozef Hanták. Füreden meg többek között Pásztor, Kis Ákos és Frey János jelentette az erősítést. A Gyöngyös gyors és pontos kontrákkal húzott el, a hazaiak csak a félidő vége előtt tudtak felzárkózni és fordítani. A szünet után is kiegyensúlyozott játék folyt a pályán. Egy-egy góllal felváltva vezettek a csapatok, de a végjátékból az ezúttal szerencsésebb gyöngyösiek jöttek ki jobban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?