Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mocsai Lajos megint kapitány lehet

2008.09.16. 13:25
A férfi kézilabda-válogatottat a rutinos Mocsai Lajos, a nőket az eddigi két másodedző, Konkoly Csaba vagy Imre Vilmos irányíthatja. A szakemberek hajlanak rá, a szövetségnek csak a klubjukkal kell megegyezni. Szerdán döntenek a kinevezésekről.

Nagy valószínűséggel szerdán megválasztják a magyar női és férfi kézilabda-válogatott új szövetségi kapitányait. Amennyiben a szövetség (MKSZ) elnöksége soron következő ülésén meg tud állapodni az érintett klubokkal, férfiaknál az MKB Veszprém legendás mestere, Mocsai Lajos, a nőknél pedig a bajnok Győri Audi ETO KC-nál dolgozó Konkoly Csaba, vagy a dunaferres Imre Vilmos lehet a befutó.

Előzetesen egyik jelölt sem kívánt érdemben nyilatkozni. Az MTI-nek elmondták, most kizárólag a klubmunkára összpontosítanak, de nem rajtuk múlik a megállapodás, ebben csak munkaadó klubjuk és a szövetség tud egyezségre jutni.

Az 54 esztendős Mocsai eddig kétszer volt szövetségi kapitány. Világbajnoki második volt a férfiakkal 1986-ban és a nőkkel 2003-ban. A nőkkel 2000-ben olimpiai második és Európa-bajnok volt, a Vasas női együttesével 1982-ben BEK-et nyert, az európai szövetség (EHF) 2002-ben életműdíjjal tüntette ki.

A női válogatott élére két fiatal tréner aspirál, akik az eddigi kapitány, a folytatást nem vállaló Hajdu János segítői voltak. A 38 éves Konkoly Csaba tavaly augusztusban vette át a Győr vezetését, amelytől viharos körülmények között távozott az addig vezetőedző, Róth Kálmán. Az ETO a fiatal trénerrel is bajnok lett, százszázalékos mérleggel, és a magyar kupában is diadalmaskodott.

A 40 esztendős Imre Vilmos előbb a Dunaferr férfi csapatát irányította, majd átkerült a női vonalra, és a gárda az NB I-ben második lett.

A férfiak eddigi kapitánya, Skaliczky László és a női együttesnél ténykedő Hajdu János megbízatása lejárt. A férfiak nem jutottak ki a pekingi olimpiára, de ott lesznek a jövő évi horvátországi világbajnokságon.

A nők Pekingben negyedikek lettek, de Hajdu már akkor jelezte: nem vállalja a folytatást, kizárólag az MKSZ szakmai igazgatójaként dolgozik tovább. Az ősztől a férfiaknak Eb-selejtezőjük lesz, a nőkre októberben a dániai világkupa és a decemberi macedóniai Eb vár.