Franciaország-Magyarország 29-23

2008.10.14. 17:24 Módosítva: 2008.10.14. 21:42
A kulcsjátékosai nélkül pályára lépő magyar női kézilabda-válogatott 29-23 arányú vereséget szenvedett a dániai Világkupa első mérkőzésén Franciaországtól. A frissen kinevezett szövetségi kapitány, Imre Vilmos fiatal csapata 40 percig tartotta magát.

Hatgólos vereséget szenvedett az Imre Vilmos által vezetett magyar női kézilabda-válogatott a Dániában rendezett Világkupa első mérkőzésén Franciaország ellen. A mieink tartalékos összeállításban, legjobbjaik nélkül léptek pályára, ennek ellenére a mérkőzés jelentős részében egyenrangú ellenfelei voltak a szintén megfiatalított francia csapatnak.

Franciaország-Magyarország 29-23 (12-11)

A magyar válogatott gólszerzői: Szucsánszky 8, Vérten 6, Mayer 3, Szűcs, Kovacsicz 2-2, Szabó, Hornyák 1-1

A mérkőzés elején a franciák vezettek, de az irányító poszton szerepet kapó Szucsánszky Zita átmentette Ferencvárosban mutatott remek formáját, és a kapuban Herr Orsolya is több szép védést mutatott be, így a mienk tartották a lépést. A rengeteg technikai hibával tarkított mérkőzésen a magyar védőfal többször remekül takart, Imre Vilmos hármas védői jól tartották a beállót, és az átlövőkre is rendre jutott kilépő játékos.

Támadásban azonban ismét balkezes átlövő nélkül, Hornyákkal a jobb kettes pozícióban volt kénytelen felvenni a küzdelmet a csapat, miután az ezen a poszton szereplő Herr Anitát két sikertelen lövés után lekapta Imre Vilmos. A jobb oldalról nem is tudtak a mienk gól szerezni, de Vérten indulásgóljaival a 23. percben először átvette a vezetést a magyar válogatott (10-9).

A nyílt mérkőzésen fej-fej mellett haladtak a szünetig a rengeteget hibázó csapatok, végül egygólos francia előnnyel ért véget az első játékrész, amelynek során kellemes meglepetést okozott, hogy a teljes első sora nélkül felálló magyar válogatott nagy küzdelemre késztette ellenfelét, és technikai hibái ellenére a meccsben tudott maradni.

A második félidő nem indult jól, a franciák zsinórban négy gólt szerezve 5 perc alatt elléptek, ekkor úgy tűnt, a biztató kezdés ellenére akár nagyarányú vereség is lehet a nyitómeccs vége. Imre Vilmos időt kért, visszaküldte Szucsánszkyt, a Fradi irányítójának vezérletével a magyar csapat a 40. percre ismét utolérte ellenfelét. A 4-0-s magyar rohanásban gyönyörű átlövésgólt szerzett Szűcs Gabriella is, de sajnos ez maradt az egyetlen magyar gól, amely a kilences vonalán kívülről született.

A magyar válogatott átlövői közül Szűcs bátran, de kevés sikerrel próbálkozott (9/2-vel végzett), Tomori és Hornyák viszont nagyon kevés lövést vállalt. A feljavult francia kapusteljesítménynek köszönhetően ismét ellépett ellenfelünk, ezúttal már nem maradt a mienkben tartalék az újabb feltámadáshoz.

A Világkupa tovább eredményei

Az A csoport másik mérkőzésén: Dánia-Oroszország 32-27.
B csoport:
Németország-Svédország 28-27
Norvégia-Románia 30-23

A beálló posztján felváltva játszó Mayer Szabinát és Szabó Valériát az első félidőben ritkábban, a másodikban már egyáltalán nem sikerült megjátszanunk, Kovacsicz is több ziccert rontott, így a játékunk az utolsó 15 percre az átlövőink adogatására korlátozódott. Az utolsó percekre az elfáradó magyar csapat már támadásban és védekezésben nem volt képes megnehezíteni ellenfele dolgát, megérdemelt vereséget szenvedett.

Az első számú kapusa, irányítója, beállója és balátlövője nélkül pályára lépő magyar válogatott az első félidőben jól játszott, és néha szemre is szép támadásokat vezetett, de ezen a szinten átlövők nélkül nem lehet sikert elérni. A magyar csapatban hiába teljesítettek jól a fiatalok, és játszott remekül Szucsánszky, Vérten és a kapuban Herr, ez most csak a vereséghez volt elegendő.