A győri nők tönkreverték a BL-címvédőt

2008.11.16. 19:38
A kézilabda Bajnokok Ligájában a győriek hat góllal legyőzték hazai pályán a címvédő Zvezda Zvenyigorodot, ezzel nagy lépést tettek a továbbjutás felé. Az MKB Veszprém három góllal kikapott a Flensburg otthonában, ennek ellenére továbbjuthat, ha a következő fordulóban legyőzi az izlandi Haukart.

Felemás napjuk volt a vasárnapi BL-fordulóban a magyar kézilabda csapatoknak, a Győr hazai pályán hat góllal verte a címvédő Zvezda Zvenyigorodot, az MKB Veszprém ellenben három góllal kikapott a Flensburg otthonában, és valószínűleg csoportja második helyén zár.

A nőknél a Győri Audi ETO a címvédő Zvezda Zvenyigorodot fogadta, amely pont a győriek ellen játszotta tavaly az elődöntőt. Az orosz válogatott gerincét adó csapat ellen roppant fontos volt a győzelem Konkoly Csaba tanítványainak, hiszen legutóbb hazai pályán szenvedtek vereséget a dán Ikasttól.

A Győr jól kezdte a mérkőzést, előnyét fokozatosan növelve a szünetre hét góllal vezetett. Az oroszoknál az olimpiai ezüstérmes Szuszlina bravúrt bravúrra halmozott a kapuban, támadásban Poltorackaja és Poljenova volt jó, a többiek azonban nem bírtak a Győr határozott védekezése mellett lövőhelyzetbe kerülni, így a türelmesen támadó hazaiak megérdemelten szereztek komoly előnyt.

A kapuban Pálinger Katalin remekelt, támadásban pedig az ETO szélsői játszottak kiemelkedően, mind Mraviková, mind a magyar válogatott Vérten Orsolya jó százalékkal használta ki helyzeteit. A hazai pálya minden előnyét élvező győriek azonban nem nyugodhattak meg.

Az oroszok vészesen közel nem tudtak kerülni, de támadásban a Győr sem remekelt. Az Ikast elleni mérkőzésen rosszul lett Görbicz Anita irányításával tartotta 6-8 gólos előnyét a magyar bajnoki címvédő, amely a hajrára eldöntötte a mérkőzést, és lépéselőnybe került a Zvenyigoroddal szemben a továbbjutásért vívott harcban.

A címvédő legyőzése nagy dolog, az óriási siker értékét növeli a gólarány, amely akár döntő is lehet az A csoportban, ahol a már szinte továbbjutott Ikast mellett a magyar és az orosz bajnok van nagy harcban a második helyért.

GYŐRI AUDI ETO KC–ZVEZDA ZVENYIGOROD 29–23 (17–10)

Győr, 2000 néző. V: Vodopivec, Krasna (szlovénok)

A Győr gólszerzői: Mraviková 7, Görbicz 6/3, Vérten 5, Spiridon 4, Tomori, Herr A. 3-3, Kovacsics 1

Kiállítások: 10 perc ill. 18 perc
Hétméteresek: 12/8 ill. 3/3

A csoport állása: 1. Ikast 6, 2. Győri Audi ETO 4, 3. Zvezda Zvenyigorod 2, 3. Kometal Szkopje 0

A férfiaknál az MKB Veszprém izlandi veresége miatt győzelmi kényszerrel a vállán érkezett Németországba, a csoportot vezető Flensburg otthonába. A magyar csapat az első fordulóban hazai pályán egy góllal legyőzte ellenfelét.

A Veszprém az első félidőben nagyszerűen megvalósította Mocsai Lajos elképzeléseit, és remekül játszva nem hagyta ellépni a Flensburgot. A kapuban parádézott Perics, de a másik oldalon Beutler is rengeteg lövést hárított, így már az első játékrészben érezni lehetett, szoros lesz a mérkőzés.

A vendégeknél ezúttal gyengébben lőtt Marco Vujin, de a magyar válogatott balátlövők, Perez és Ilyés a meccsben tartották a KEK-címvédő veszprémieket. Mocsai forgatta a csapatát, kereste a megfelelő formációt, de nagyon hiányzott a sérült Eklemovics, így kiismerhetőek voltak az MKB támadásai.

Ennek ellenére a szünetre megszerzett döntetlent a második játékrészben gyorsan vezetésre cserélte, ekkor játszott a legjobban a magyar csapat. A Flensburg azonban nem véletlenül a világ legerősebb bajnokságának élcsapata, kimagasló szélső játékával gyorsan visszavette a vezetést.

A magyar bajnok a második félidő kritikus pillanataiban rendre emberhátrányba került, így hiába kezdte meg a gólgyártást Vujin és csatlakozott hozzá Cozma, a védekezés nem akart összeállni, és a második játékrészben Perics is alig találkozott a labdával.

A szoros végjáték végül háromgólos hazai győzelmet hozott, de a sérültjei nélkül érkező, ellenfele dolgát nagyon megnehezítő veszprémieket is dicséret illeti. Ha az MKB a következő fordulóban hazai pályán legyőzi az izlandi Haukart, a 2. helyen továbbjut csoportjából.

Flensburg-MKB Veszprém 32-29 (15-15)

Flensburg, 6300 néző Vezette: Togstad, Christiansen (norvégok)

Az MKB Veszprém gólszerzői: Vujin 7, Perez 6, Cozma 5, Ilyés 4, Iváncsik Gergő, Gulyás Péter 2-2, Sesum, Gál 1-1

A csoport másik mérkőzésén: Zaporizzsja-Haukar 26-15
A csoport állása: 1. Flensburg 8 2. MKB Veszprém 6, 3. Haukar 4 4. Zaporizzsja 2