Az utolsó másodpercben nyert a Szeged

2008.11.19. 20:02 Módosítva: 2008.11.19. 20:23
A férfi kézilabda bajnokságban a Pick Szeged a játékot végig irányítva biztos győztesnek látszott a Dunaferr otthonában, de a vendégek az utolsó másfél percben leadták háromgólos előnyüket, négy másodperccel a vége előtt egyenlítettek a hazaiak. A középkezdés után Petrea minden mindegy alapon ellőtte 15 méterről, a Dunaferr kapusa pedig bevédte a lövést.

A férfi kézilabda bajnokságban a Dunaferr együttese fogadta a Pick Szegedet, a fiatal újvárosi csapat arra készült, hogy a hagyományoknak megfelelően legyőzi a sérülésektől tizedelt, de tartalékosan is erősebb vendégeket. A mérkőzés kiegyenlített első félidő után a második játékrészben a határozottabban védekező, és támadásban is többet mutató Szegednek állt, másfél perccel a lefújás előtt Vladan Matics csapata három góllal vezetett.

Törő Szabolcs büntetőből felhozta két gólra a Dunaferrt, majd a középkezdésnél szemfülesen megszerezte a labdát, és nem hibázta el a ziccert. 70 másodperc volt hátra, a Pick Szegednél volt a labda, a vendégek azonban meg sem próbálták a végéig húzni a támadásukat, Oszmajics lövését pedig Richard Stochl hárította, így fél perccel a meccs vége előtt az egyenlítésért támadhattak a dunaújvárosiak.

A váratlan lehetőség azonban úgy tűnt, megzavarta a fiatal Dunaferr játékosokat, meglehetősen tanácstalanul járatták a labdát a szegedi fal előtt, amikor hat másodperccel a lefújás előtt egy befutás megzavarta a Pick játékosait, akik csúnyán elváltották magukat, a Dunaferr ziccerbe került, és nem is hibázott. A szegediek másfél perc alatt leadták háromgólos előnyüket.

A szegediek hitetlenkedve néztek egymásra, az újvárosiak pedig már a sírból visszahozott pontot ünnepelték, de még volt hátra négy másodperc. A középkezdés elvégzése után már szinte egy passzra sem maradt idő, ezért Petrea néhány lépés után, 15 méterről talpról kapura lőtt, az életerős lövés pedig meglepte a Dunaferr kapusát, aki a mérkőzés végét jelző sípszóval egy időben bevédte az erős, de nagyon messziről érkező lövést.

A Pick megérdemelte a győzelmet, végig jobban játszott ellenfelénél, de sikeréhez óriási szerencse, és Richard Stochl hatalmas bakija is kellett. A Szeged ezzel biztosan tartja második helyét, egyetlen vereségét a bajnoki címvédő MKB Veszprémtől szenvedte el.

DUNAFERR SE–PICK-SZEGED 28–29 (12–12)

Dunaújváros, 1200 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.

A Dunaferr gólszerzői: Törő 9/7, Grebenár 5, Mikler, Miss 4, Szalafai 3, Bajusz 2, Zubai G. 2, Zubai Sz. 2, , Sándor 1

A Szeged gólszerzői: Krivokapics 8/1, Petrea 7, Oszmajics 5, , Vadkerti 3 Vancsics 3, Ghionea 2, Herbert 1,

Kiállítás: 6 perc ill. 8 perc

Hétméteresek: 8/7 ill. 1/1

További eredmények a kézilabda NB I-ből:
PLER - Budapest Bank-Kecskemét 31-24 Csurgó-MKB Veszprém 22-32 Komló-Győrhő ETO KC 27-27